Nylig innhold av Seilern2012

  1. S

    50 grader på øl før karbonering

    Takk for tips. Har bare en Safale s-04 kan den til nød brukes? Hvis ikke får jeg prøve å få tak i karboneringsgjær (tar gjerne tips om nettbestilling) Hvordan skal mengden beregnes??
  2. S

    50 grader på øl før karbonering

    Temperaturføleren ramlet ut av gjæringsskapet for 2 dg siden - da humle ble satt til - rett før IPAn min var klar for karbonering. Regner m at all gjær nå er død???? og at jeg dermed ikke får karbonert ølet v flasking. Hva kan jeg gjøre???
  3. S

    Forlenget gjæring - skadelig?

    Brygger en Kölsch med Mangrove Jacks "M54 Calefornian lager" gjær. OG 1050 forventet FG 1015. Drar på 3 ukers ferie i morgen - og den vil bli stående v 19 grader i disse tre ukene. Kan så lang periode i gjæringsskapet lage problemer?
  4. S

    Karbonering etter Coldcrash

    Takk for alle svar - da forsøker jeg snu litt på flaskene under veis. En av flaskene er av plast - så da kan jeg også følge litt med på om den blir hardere.
  5. S

    Karbonering etter Coldcrash

    Trenger ha det med teskjeer: Min Snippmøller Saison er ferdig gjæret og FG er som ønsket. Den er nå coldcrashet til 2-4 gr C i 2 dager og jeg tenker flaske i dag med tilsetting av 6 gram sukker /liter etter oppskrift. Jeg setter sukkerlaken rett på flaska med doseringssprøyte. KAN JEG GJØRE...
  6. S

    Kan jeg begynne å koke igjen når OG er 10 pkt for lav

    Riktig - målte 1054 ved 20 grader og skulle hatt 1064
  7. S

    Kan jeg begynne å koke igjen når OG er 10 pkt for lav

    Takk alle sammen. Jeg avsluttet og aksepterer en lavere alkoholprosent enn oppskriften tilsier. Det går helt grei - for den var mer enn høy nok for meg (6.9) Målingene skjedde ved nedkjøling til 20 grader (Det var nedkjøling av selve "satsen" som var nådd 50 grader da jeg oppdaget hvor lav OG...
  8. S

    Kan jeg begynne å koke igjen når OG er 10 pkt for lav

    brygger akkurat nå kl 2200. Har startet nedkjøling (50 gr nå) Målte OG først nå - den er 10 pukter for høy (Forventet er 1064) Jeg har i tillegg 2-3 liter mer enn forventet... Kan jeg starte oppvarming igjen og koke nort de siste 2-3 liter for å få ned OG? Humle er satt til på riktig tidspunkt...
  9. S

    Fordamping udner koking

    Ja, målte begge nær kokepunktet. Virker 6.4 prosent lite for en Grainfather?
  10. S

    Fordamping udner koking

    Har en Grainfather 30 - ville skjekke fordamping ved koking for seinere kunne beregne hvor mye vann jeg skal skylle med. Kokte 28 l vann i 60 min med lokket av slik jeg stort sett gjør ved koking. Fordampingen var 1.8 liter hvilket vil si 6.4 prosent av opprinnelig 28 liter vann. Ser at andre...
  11. S

    Jule-amber?

    Er i gang allerede :) - får heller drikke den på seinsommeren og lage en til hvis den blir god :) siden jeg er ganske fersk - har jeg ikke helt fått med meg hvor lenge de forskjellige øl kan lagres.... Har snart 125 liter og er foreløpig ikke den største øldrikkeren, men trener meg.... Får satse...
  12. S

    Jule-amber?

    Brygger en Amber Christmas (Gahr) fra Bryggselv nå. Ønsker ha den til jul, men plutselig redd for at jeg er for tidlig ute. Vil den holde seg til des / jan???
  13. S

    Ønskes Kjøpt Komplett CO 2 anlegg pluss 3 fat (19l)

    Helt fersk med mine 4 første brygg klar til tapping. Brygging er spennende og gøy, men flaskevasking kan jeg spare meg for :) Gikk "all in" og kjøpte grainfather med nødv utstyr, samt lagde tempregulert gjæringsskap fra starten av - nå er jeg klar for steg 2 selv om jeg ikke har smakt en eneste...
Tilbake
Topp