Vil bare dele min erfaring rundt dette temaet. Hytte uten strøm og innlagt vann, men brygger da ale der også, på en krabbekoker. (BIAB) Slår av etter en time koking, lar vørteren stå i kjelen med kjøkkenhåndkle som lokk til dagen etter. Tømmer over i gjæringsbøtta og tilsetter gjær. Flasker 5...
Gammel tråd ja, men starter den heller enn å lage ny.
Av årsaker som blir uvesentlige egentlig sitter jeg igjen med en 20L dunk som skulle bli Red Ale. Men her havna det Safeale T-58 i dunken (feil1) Dessuten ble OG 1042 (feil2).
Den 20 litern er egentlig 20 liter til overs, siden jeg skulle...
Det blir jo litt smak og behag også dette da. Jeg synes ølet blir bedre av ca 750g sukker (i lake) etter stormgjeringa. Da er jeg vel blandt de som ikke er så glad i søtt øl jeg da. Men liker stout da, den skal være litt søt ja. :) Ps. Jeg er også av den sorten brygger som finner en oppskrift på...
Ja, det var det jeg mente med "blåse" ja. Den tømmes på fem minutter og ertattes av fast skum, tror jeg må flytte bøtta til dusjkabinnettet mens leken er god. :)
To bøtter fra samme batch, tilsatt samme gjær på samme tidspunkt.
Den ene "plopper" normalt, den andre "blåser" gjærlåsen.
Har jo opplevd "blåsing" flere ganger før, så er egentlig ikke bekymret, men fra samme batch?? Øl er rare greier. :)
Veldig gammel tråd da, men allikevel. Jeg knuser 5 gram koriander i en 25 litring, smaker akkurat passe, så det må være forskjell her? (sikkert på smak men kanske på koriander også)
Min er fra Petit.
Vel, synes den var god jeg, (til industriøl å være) fint alternativ til bokspils.
Og med hånden på hjertet, har jeg brygget verre øl selv.. og noen bedre :)
Jeg satte min andre IPA på "overnight" nå.
Fikk skryt for den som snart er drukket opp i allefall.
Starter på 67grader og finner den igjen på 57 etter ca 8 timer.
Skyller da maltposen i ca 77 grader 10-15 minutter
neste morgen.
Om det er et "konkuranseøl" skal jeg ikke påstå.
Men mine jeg og...
Hei.
Må nok spørre litt igjen. Jeg har tenkt å sette min første pils til mine pilsdrikkende venner, men jeg har kun Maris Otter som basismalt.
Blir det pils av det?
Hvis så, skal/kan jeg benytte et 10% innslag av crystal?
Gjær og temperatur har jeg kontroll på.
Takker for svar.
He,he, ja det er en stor bombesikker plastkasse med lokk jeg kaller "sikringskapet" ja litt mere sukker og aktivt gjær bør vel oppbevares under svært så kontrollerte former :yes
Da takker jeg for svar og prøver med litt mere sukker. Samt at jeg,som "forskning" :) prøver litt aktivt gjær i noen flasker som plasseres i "sikringskapet" .
Tiltross for at jeg har (prøvd) etter alle kunstens regler, med 1 sukkerbit pr 1/2 liter, sliter jeg med gjennomgående lav kullsyre i mine tre brygg hitill. Jeg har nå en IPA og en Imperial stout som skal flaskes over helga.
Jeg frykter samme resultat, da jeg har en teori om at jeg ikke får med...
Takk for svar.
Hvis jeg tolker ditt svar riktig, sitter jeg med to bokser a1,5 kg, pale malt m/humle.
Ser min "plan" ut til å kunne gi et fornuftig brygg?
(Jeg har ikke begynt ennå)
Eller synes du jeg skal bytte ut brunsukker med 1/2 kilo spraymalt/druesukker blanding?
Og hvilken humlesort (i...
Hei,jeg sitter med samme sett som omtales her. (3 kg)
Det inneholder 2 helt identiske men umerkede bokser. Er det samme innholdet i begge?
Hvis så, er det (selvfølgelig) greit å lage to forskjellige brygginger, dette for at nybegynnere (som meg) skal lære litt.
Kunne tenkt meg å komme litt...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.