Lervig Hoppy Joe

mag

 
Fantastisk øl! Skulle gjerne hatt oppskriften på denne..

Har satt opp en oppskrift inspirert av denne basert av informasjonen på flasken, men som er litt sterkere enn butikkøl.

Noen som har noen kommentarer til denne? Har ingen erfaring med å komponere oppskrifter selv.

-------------------

Sloppy Joe
Style: American Red Ale

Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1058
FG:
Alcohol: 5.8 % by vol.
Colour: 30 EBC (Copper / reddish brown)
Bitterness: 35 IBU
BU/GU: 0.6

Fermentables
Pale Malt 7 EBC 5000 grammes
Cara Red 40 EBC 850 grammes
Chocolate Malt 110 grammes

Mash schedule: 67 degrees for 60 minutes, 78 degrees for 15 minutes.

Hops
Simcoe 13% alpha   12 grammes 60 minutes
Chinook 12.6% alpha   10 grammes 15 minutes
Chinook 12.6% alpha   10 grammes 1 minutes
Nelson Sauvin 11.9% alpha   15 grammes 15 minutes
Nelson Sauvin 11.9% alpha  20 grammes 1 minutes

Fermentation
Yeast: WLP051 California Ale V Yeast
Fermented at 19 degrees C for 15 days.
Lagered at 15 degrees C for 28 days.
 
Ville tørrhumlet. Kjør på 20-30gr Nelson i dryhop. Blir det Hoppy Joe? Kanskje. Blir det et godt øl? Trolig. Gjærer du med WLP001 ville jeg ha lagt meg på 18 grader. En clean gjæring for å la karamellen og humla stå i fokus.
 
Noen som har prøvd seg på denne?

Jeg reagerer på att forslag til oppskrift har lite humle noen som er enig i dette  :jaha:

Det blir og sagt att: Basemalt er Maris Otter. Samt det brukes Crystal 120/150 tips om sammensetting av malt på dette Ølet

Denne er så god orginal synes jeg att denne må prøves ut  ;D
rett og slett vanedannende

Hilsen
Terje
 
Ikke prøvd å lage denne, men redigerte oppskriften litt basert på tilbakemeldinger. Håper å få satt denne om ikke så altfor lenge...


Sloppy Joe

Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1057
FG:
Alcohol: 5.6 % by vol.
Colour: 32 EBC (Copper / reddish brown)
Bitterness: 35 IBU
BU/GU: 0.61


Fermentables
Pale Malt 7 EBC 5000 grammes
Cara Crystal 120 EBC 700 grammes
Chocolate Malt 70 grammes

Mash schedule: 67 degrees for 60 minutes, 78 degrees for 15 minutes.


Hops
Simcoe 13% alpha 15 grammes 60 minutes
Chinook 12.6% alpha 15 grammes 15 minutes
Chinook 12.6% alpha 10 grammes 1 minutes
Nelson Sauvin 12% alpha 15 grammes 1 minutes
Nelson Sauvin 12% alpha 25 grammes dry hopped


Fermentation
Yeast: WLP001 California Ale
Fermented at 18 degrees C for 16 days.
Lagered at 15 degrees C for 28 days.
 
Jeg smakte Hoppy Joe på Bergen Ølfestival og fikk lyst til å brygge det så jeg sendte en e-post til Lervig og spurte om det var mulig å få noen tips
til et kloningsforsøk. Jeg fikk rask tilbakemelding med oppskriften fra bryggerimesteren, har en 30 liter som snart er klar for flasking og smaking, gleder meg!

Her er svaret jeg fikk:




________________________________________
Fra: Mike Murphy
Sendt: 10. september 2012 08:27
Til: Morten Robberstad
Emne: SV: Hoppy Joe
Hoppy Joe – 21500L
23.8.12

Batch size 21500L
Total grain 3750 KG
Anticipated OG 11,5 % Plato OE%
Anticipated EBC 34
Anticipated IBU 18
Anticipated RDF 65%  RE% – 3,2 Plato
Anticipated Alc. Vol. 4,7 %
Brewhouse Eff. Calcutated at      93%

Mashing-in liquor 100hl + 13 hl f/p + 140 hl sparge water = 216 hl wort
Mash in temp – 50c (15 mins)
Saccharification rest1 68°C- rest for 45 mins
Mash off 78,5 5 mins

Boil time 60 min
Pre-boil gravity 10.0 % plato

Minerals
Mash water: Boil kettle:
CaCl 6kg CaCl 2 kg
lactic acid 3 L lactic acid 1 L
Beta G 1,5L whirlfloc 650grm (15min)

Grain
1500 kg Pale malt
1500 kg Pilsner malt
150 kg Cara20
425kg Cara120
150kg Special B or Weyermann caraaroma 300 EBC
25kg Chocolate

Hops
2 perle 60
10kg Chinook 15
15kg Simcoe 10
20,0 kg N Sauvin or Amerillo 0
0,5 kg Nelson Sauvin / HL dry hop

Fermentation
Ale yeast - 20C- final gravity around 3.2Plato

Filtration /Carbonation-
•        80 / 20% filter /unfiltered mix
•        CO2 4,7g/l

Packaging-

Med vennlig hilsen, Sincerely yours,

MIKE MURPHY
Brew Master
 
brukte oppskriften som basis, men slet med å få tak i sauvin-humle og måtte bruke Tettninger istedet.
Mener også jeg ikke hadde Chokolate Malt men må ut i garasjen for å finne nøyaktig oppskrift jeg brukte.

Øl'en har kun stått 2 uker på karbonering nå, men smaker bra. regner med den vil bli litt rundere i kantene iløpet av høsten
 
Hmmm

Ser fort att mine kunnskaper om brygging og oppskrifter kommer til kort her. :jaha:

Noen som klarer å lage en oppskrift ut av Orginalen til en batch på 50 liter?
ser for meg ut til å være lite humle?? i forhold til liter og hva vi til nå har brygget på den korte tiden vi har holdt på ( 14 brygg )
Får ikke det helt til og stemme med den markante humlesmaken som Hoppy Joe faktisk har.

Ca 48kg humle / Batch size 21500liter gir meg 111gram Humle på 50 liter , er ikke det veldig lite??
Kloningen av Nøgne Ø IPA gir 500gr humle på 50 liter.
eller er jeg helt på bærtur  ::)

Hilsen
Terje
 
Tappet på flaske i dag og det virket lovende, 150 gram nelson s som tørrhumle på 30 liter gjør susen.

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
 
Ville lagt prosenten opp ja. Smakte pilotbrygget som lå rundt 5.5-6%. Da var han humlete Jonas enda bedre gitt.
 
Den havnet på litt over 5%, blir spennende å se hvordan den utvikler seg.

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
 
Hei Atle, hvordan ble denne med litt modning?
Hoppy Joe er som nevnt tidligere i tåden farlig vanedannende og en klar favoritt blandt butikkøl, så her er den alltid på lager  :skitbra:
Tenkte å trå til med en batch (eller to) til helga og vurderer sterkt denne.
 
Meget fornøyd med resultatet.
Har hatt en blindtest med originalen og husets her i heimen og min kone mente den jeg laget var best men vi kunne ikke kjenne mye forskjell på de to.
Jeg er ingen superkjenner på øl men mener selv at denne ble veldig lik originalen. Jeg fulgte oppskriften men tilsatte ikke CaCl og lactic acid.

Serverte denne sammen med blant annet Obamas honningporter på ølkveld med 80 gjester og fikk mange gode tilbakemeldinger på begge.
 
Kult, da må prøves :)

Kan man dividere oppskriften flatt ned til ønsket mengde, eller trengs det småjusteringer grunnet mindre bryggevolum?

EDIT: Prøvde å dele hele oppskriften ned med 850 for å få mål for omtrent 25 liter men det så bare ikke riktig ut  :cheeky:

          Kjekt om du har mulighet til å legge ut nedskaleringen din basert på oppskriften fra Mike  :skitbra:


Sent from my fingers using keyboard
 
Tilbake
Topp