Prøver meg på en Norsk klassisk Juløl

Har satt en Norsk klassisk Juløl i helga , noen som har kommentarer til denne  :biersmile:

#16-Nissen kommer Orstad Bryggelaug
           
           Statistics
           Volume:45 liters
           OG:1064
           FG:1015
           Alcohol:6.4 % by vol.
           Colour:53 EBC (Dark brown)
           Bitterness:31 IBU
           BU/GU:0.48

        Malt
           Pilsner Malt 3 EBC 3EBC 5000g
           Munich Malt 20 EBC 10EBC 5500g
           Cara Munich 100 EBC 50EBC 1500g
           Crystal Malt 135 400EBC 1100g
           Chocolate Malt 1200EBC 100g
           Cara Red 40 EBC 40EBC 550g


       Humle
           Saaz3.6%alpha 100g 60minutes
           Saaz3.6%alpha 40g 15minutes
           Hallertau Aroma7.0%alpha 50g 5minutes

     Fermentation
     Yeast: 2042 Danish Lager
     Fermented at 10 degrees C for 20 days.
     Fermented at 16 degrees C for 20 days.
     Lagered at 4 degrees C for 40 days.

     Comments:

     20 gram Klar Urt 15minutter
     Høstet gjær fra Norsk Pils 1 gang bruk
     Etter mesking OG-1065.
     Vasking 14liter, etter vask OG-1060
     Etter kok OG-1064
 
Noen grunn til saaz som bitterhumle?
Med hallertau som aromahumle ville jeg heller byttet de to, men det er meg da...
 
Nei ingen spesiell grunn til Saaz som bitter og Hallertau som aroma , men laget nettop en pils med kun Saaz som humle og ville endre noe.
Har egentlig ingen erfaring med hallertau som humle sort.

Ellers så ble oppskriften laget litt etter "man tager hva man haver "  :laugh: , og Hallertau humlen var blomst så tenkte den passet best som aroma? eller?
Men tar gjerne imot synspunkter og tanker om humlevalg , gjerne spesifiser hvorfor da jeg ikke er noen dreven bryggemester  :biersmile:

Noen synspunkter på maltvalget? forslag til endringer og smak ?

Brukte også en gjær som ble høstet av en Pils for to uker siden, det ser ut til og fungere fint.

Hilsen
Terje
 
Humlevalget er for så vidt greit, men såpass mye humle så sent i kokinga er litt i overkant. Det tradisjonelle, norske juleølet kan med fordel brygges med kun bitterhumle.
 
gustavf skrev:
Humlevalget er for så vidt greit, men såpass mye humle så sent i kokinga er litt i overkant. Det tradisjonelle, norske juleølet kan med fordel brygges med kun bitterhumle.

Hei hvordan ville du satt opp humlingen på 45liter i antall gram, kun hatt Saaz humlen og droppet aroma for eks?
Andre humletyper som er riktig for godt Norsk juleøl :)

Hilsen
Terje
 
Tilbake
Topp