Lervig Hoppy Joe

Dette så spennende ut! Hoppy joe er en klar favoritt butikk øl ja.

Er det noen som har prøvt oppskriften til Atle Walvåg?
 
Har iverfall kommet så langt att det er blitt bestilt råvarer  :biersmile: så får vi prøve.

Orginaler er jo NYDELIG  :namnam:

Hilsen
terje
 
Endelig etter litt leveranse problemer er denne klar til brygging på Søndag  :skitbra:
Vi fikk mesteparten av råvarene inne hos Lervig i tillegg til en flaske med gjær. , samt kikke litt i oppskriften hans  ;D

Dette blir spennende , viss den bare havner i nærheten så blir dette fantastisk.

Hoppy Joe er mitt favoritt kjøpe Øl

Hilsen
Terje
 
Da er Hoppy kloningen satt og går som bare det :)
http://www.facebook.com/#!/photo.php?v=476664915704709&set=o.439434916074385&type=2&theater (klipp ut og lim inn hele adressen )

Her er oppskriften vi endte med å bruke
Vet ikke om vi kommer til å tørrhumle enda , littt usikker på om lervig gjør dette ( spørsmål er sendt )

De fleste råvarene ble kjøpt hos Lervig , gjæren fikk vi også der i tillegg til å få kikke på orginaloppskriften og litt hjelp til å sette opp vår egen.

Orginalt verdier er:  EBC: 34    IBU: 18   Vol: 4,7 %
Recipe: Hoppy Joe
Brewer: OBL
Asst Brewer:
Style: American Amber Ale
TYPE: All Grain
Taste: (30.0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 69.24 l
Post Boil Volume: 61.18 l
Batch Size (fermenter): 55.00 l  
Bottling Volume: 56.30 l
Estimated OG: 1.055 SG
Estimated Color: 38.1 EBC
Estimated IBU: 23.5 IBUs
Brewhouse Efficiency: 80.00 %
Est Mash Efficiency: 85.6 %
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
Amt                   Name                                     Type          #        %/IBU        
5.20 kg               Pale Malt (2 Row) Bel (5.9 EBC)          Grain         1        41.4 %        
5.20 kg               Pilsner (2 Row) Bel (3.9 EBC)            Grain         2        41.4 %        
1.20 kg               Caramel/Crystal Malt -120L (236.4 EBC)   Grain         3        9.6 %        
0.46 kg               Special B Malt (354.6 EBC)               Grain         4        3.7 %        
0.40 kg               Caramel/Crystal Malt - 20L (39.4 EBC)    Grain         5        3.2 %        
0.10 kg               Chocolate Malt (689.5 EBC)               Grain         6        0.8 %        
12.00 g               Perle [8.00 %] - Boil 60.0 min           Hop           7        4.3 IBUs      
33.00 g               Chinook [13.00 %] - Boil 15.0 min        Hop           8        9.4 IBUs      
47.00 g               Simcoe [13.00 %] - Boil 10.0 min         Hop           9        9.8 IBUs      
100.00 g              Nelson Sauvin [12.00 %] - Boil 0.0 min   Hop           10       0.0 IBUs      Denne ble endret til 400gramm siste brygg og kom mye nærmere orginalen , men vi fikk sikkert dårlig utnyttelse pga tettpakket ball , så 200-300 rett i fatet er sikker like bra.
2.0 pkg               California Ale (White Labs #WLP001) [35. Yeast         11       -            
 
Hei Terje,

Klart du må tørrhumle! MYE!

klippet fra oppskrifta:

0,5 kg Nelson Sauvin / HL dry hop

Min blei veldig god!

Svein Erik
 
BMW Terje skrev:
Da er Hoppy kloningen satt og går som bare det :)
http://www.facebook.com/#!/photo.php?v=476664915704709&set=o.439434916074385&type=2&theater (klipp ut og lim inn hele adressen )

Her er oppskriften vi endte med å bruke
Vet ikke om vi kommer til å tørrhumle enda , littt usikker på om lervig gjør dette ( spørsmål er sendt )

De fleste råvarene ble kjøpt hos Lervig , gjæren fikk vi også der i tillegg til å få kikke på orginaloppskriften og litt hjelp til å sette opp vår egen.

Orginalt verdier er:  EBC: 34    IBU: 18   Vol: 4,7 %
Recipe: Hoppy Joe
Brewer: OBL
Asst Brewer:
Style: American Amber Ale
TYPE: All Grain
Taste: (30.0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 69.24 l
Post Boil Volume: 61.18 l
Batch Size (fermenter): 55.00 l  
Bottling Volume: 56.30 l
Estimated OG: 1.055 SG
Estimated Color: 38.1 EBC
Estimated IBU: 23.5 IBUs
Brewhouse Efficiency: 80.00 %
Est Mash Efficiency: 85.6 %
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
Amt                   Name                                     Type          #        %/IBU        
5.20 kg               Pale Malt (2 Row) Bel (5.9 EBC)          Grain         1        41.4 %        
5.20 kg               Pilsner (2 Row) Bel (3.9 EBC)            Grain         2        41.4 %        
1.20 kg               Caramel/Crystal Malt -120L (236.4 EBC)   Grain         3        9.6 %        
0.46 kg               Special B Malt (354.6 EBC)               Grain         4        3.7 %        
0.40 kg               Caramel/Crystal Malt - 20L (39.4 EBC)    Grain         5        3.2 %        
0.10 kg               Chocolate Malt (689.5 EBC)               Grain         6        0.8 %        
12.00 g               Perle [8.00 %] - Boil 60.0 min           Hop           7        4.3 IBUs      
33.00 g               Chinook [13.00 %] - Boil 15.0 min        Hop           8        9.4 IBUs      
47.00 g               Simcoe [13.00 %] - Boil 10.0 min         Hop           9        9.8 IBUs      
100.00 g              Nelson Sauvin [12.00 %] - Boil 0.0 min   Hop           10       0.0 IBUs      
2.0 pkg               California Ale (White Labs #WLP001) [35. Yeast         11       -            

Kan noen være behjelpelige og skale den ned til 25 Liter?
Det ble bare rot når jeg prøvde meg  :bank2:
 
55 Liter Hoppy Kloning klar til omstikk  ;D
 

Vedlegg

  • 55liter Hoppy Kloning klar til omstikk.jpg
    55liter Hoppy Kloning klar til omstikk.jpg
    54,6 KB · Sett: 1.865
OG: 1.050, SG: 1.006  etter primærgjæring , gjæren har gjort en god jobb.  Tørrhumling startet, da er det bare å vente 2 uker til så er vi klar til å smake....

Startet en batch til i løpet av noen dager, den skal meskes tilnærmet lik orginalen, den første ble mesken med Speidelens standard meskeprogram....

Blir spennende og se hvordan det påvirker smak osv...

Malt og gjær ble kjøpt av Lervig så er spent på hvordan det smaker sammenlignet med Orginalen, denne ender jo på rundt 5.8%, men hadde det ikke vært for norske regler hadde nok orginalen også vært rund 5.5% ville jeg tro..
 
Pilotbrygget til HJ var på 5.6%+ Det gjorde seg det. Vil anbefale de som brygger en klone å legge seg høyere enn 4.7%
 
BMW Terje skrev:
Her er oppskriften vi endte med å bruke:
Orginalt verdier er:  
  • EBC: 34  
  • IBU: 18  
  • TYPE: All Grain
  • Style: American Amber Ale
  • Brewer: OBL
  • Recipe: Hoppy Joe
  • Vol: 4,7 %
  • Taste: (30.0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 69.24 l
Post Boil Volume: 61.18 l
Batch Size (fermenter): 55.00 l  
Bottling Volume: 56.30 l
Estimated OG: 1.055 SG
Estimated Color: 38.1 EBC
Estimated IBU: 23.5 IBUs
Brewhouse Efficiency: 80.00 %
Est Mash Efficiency: 85.6 %
Boil Time: 90 Minutes

I og med vi har et kokekar på som maks tar 25 liter, regner jeg ca 23 liter til koking. Boilsizen til BMW Terje var 69.24, min 23. Dvs 23/69.24 = 0.33. Da må jeg gange alle mål med .33 for å få riktig litermål til meg.

Det vil si:
Recipe Specifications, ca 25 liter
--------------------------
Boil Size: 22.85 l
Post Boil Volume: 20.19 l
Batch Size (fermenter): 18.15 l 
Estimated OG: 1.055 SG
Estimated Color: 38.1 EBC
Estimated IBU: 23.5 IBUs
Boil Time: 90 Minutes

Noe som vil gi følgende kilo og gram for ingrediensene:
Kode:
Amt				Name                                    Type          #        %/IBU         
1.716	kg			Pale Malt (2 Row) Bel (5.9 EBC)         Grain         1        41.4 %       
1.716	kg			Pilsner (2 Row) Bel (3.9 EBC)           Grain         2        41.4 %      
0.396	kg			Caramel/Crystal Malt -120L (236.4 EBC)  Grain         3        9.6 %  
0.1518	kg			Special B Malt (354.6 EBC)              Grain         4        3.7 %     
0.132	kg			Caramel/Crystal Malt - 20L (39.4 EBC)   Grain         5        3.2 %       
0.033	kg			Chocolate Malt (689.5 EBC)              Grain         6        0.8 %         
3.96	g			Perle [8.00 %] - Boil 60.0 min          Hop           7        4.3 IBUs  
10.89	g			Chinook [13.00 %] - Boil 15.0 min       Hop           8        9.4 IBUs      
15.51	g			Simcoe [13.00 %] - Boil 10.0 min        Hop           9        9.8 IBUs      
33	g			Nelson Sauvin [12.00 %] - Boil 0.0 min  Hop           10       0.0 IBUs   
0.66	pk			California Ale (White Labs #WLP001)35   Yeast         11       -   

Da er bare sprøsmålet - hvor får jeg tak i alle disse deilige ingrediensene? Eller hvor finner jeg gode alternativ?
 
PaulKemp skrev:
Noe som vil gi følgende kilo og gram for ingrediensene:
Kode:
Amt				Name                                    Type          #        %/IBU         
1.716	kg			Pale Malt (2 Row) Bel (5.9 EBC)         Grain         1        41.4 %       
1.716	kg			Pilsner (2 Row) Bel (3.9 EBC)           Grain         2        41.4 %      
0.396	kg			Caramel/Crystal Malt -120L (236.4 EBC)  Grain         3        9.6 %  
0.1518	kg			Special B Malt (354.6 EBC)              Grain         4        3.7 %     
0.132	kg			Caramel/Crystal Malt - 20L (39.4 EBC)   Grain         5        3.2 %       
0.033	kg			Chocolate Malt (689.5 EBC)              Grain         6        0.8 %         
3.96	g			Perle [8.00 %] - Boil 60.0 min          Hop           7        4.3 IBUs  
10.89	g			Chinook [13.00 %] - Boil 15.0 min       Hop           8        9.4 IBUs      
15.51	g			Simcoe [13.00 %] - Boil 10.0 min        Hop           9        9.8 IBUs      
33	g			Nelson Sauvin [12.00 %] - Boil 0.0 min  Hop           10       0.0 IBUs   
0.66	pk			California Ale (White Labs #WLP001)35   Yeast         11       -    

Da er bare sprøsmålet - hvor får jeg tak i alle disse deilige ingrediensene? Eller hvor finner jeg gode alternativ?

Du mangler Nelson Sauvin til tørrhumling; 0.5 kg/hl i følge oppskrifta fra Lervig
 
SvErD skrev:
PaulKemp skrev:
Noe som vil gi følgende kilo og gram for ingrediensene:
Kode:
Amt				Name                                    Type          #        %/IBU         
1.716	kg			Pale Malt (2 Row) Bel (5.9 EBC)         Grain         1        41.4 %       
1.716	kg			Pilsner (2 Row) Bel (3.9 EBC)           Grain         2        41.4 %      
0.396	kg			Caramel/Crystal Malt -120L (236.4 EBC)  Grain         3        9.6 %  
0.1518	kg			Special B Malt (354.6 EBC)              Grain         4        3.7 %     
0.132	kg			Caramel/Crystal Malt - 20L (39.4 EBC)   Grain         5        3.2 %       
0.033	kg			Chocolate Malt (689.5 EBC)              Grain         6        0.8 %         
3.96	g			Perle [8.00 %] - Boil 60.0 min          Hop           7        4.3 IBUs  
10.89	g			Chinook [13.00 %] - Boil 15.0 min       Hop           8        9.4 IBUs      
15.51	g			Simcoe [13.00 %] - Boil 10.0 min        Hop           9        9.8 IBUs      
33	g			Nelson Sauvin [12.00 %] - Boil 0.0 min  Hop           10       0.0 IBUs   
0.66	pk			California Ale (White Labs #WLP001)35   Yeast         11       -    

Da er bare sprøsmålet - hvor får jeg tak i alle disse deilige ingrediensene? Eller hvor finner jeg gode alternativ?

Du mangler Nelson Sauvin til tørrhumling; 0.5 kg/hl i følge oppskrifta fra Lervig

Stemmer det , vi tørrhumlet og første gang med kun 100g nå øket vi til 400gr på 55 liter  :namnam:
 
Hans K skrev:
Ta deg en tur på lervig å kjøp av dem :)

:) Har sendt en mail, men venter på svar. Er det sånn at vi bare kan stikke innom å kjøpe utifra handlelisten over (med added tørrhumle naturligvis)? Eller må man avtale noe på forhand med de? 
 
Terje; har satt opp en 50 l oppskrift basert på det du la ut. Men lurer litt på mengden og tidspunkt for tørrhumlingen. Har planlagt 250gr men lurer på om det er litt i overkant. Har pellets og tenkte å hide det i bøtta etter 5-7 dager og la det stå vel 7-9 dager før flasking.

Har du innspill på forskjellen mellom 100 og 400 gr som du tydeligvis har prøvd?
 
Tilbake
Topp