Karamellisere vørter

Har funnet en scottish ale oppskrift hvor de tar ut 2 gallons av first runnings, koker dette ned til 1 pint og tilsetter så dette i koken.

Noen erfaringer med dette? Vil gi en rikere smak står det i oppskriften.

Tenkte at jeg må gjøre dette på forhånd da det vil ta litt tid å redusere så mye.
 
Dette har absolutt noe for seg, man får mer melanoidin. Denne teknikken ble bl.a. brukt på årets vinnerøl av NM.
 
Rolv H skrev:
Det ble en utrolig smak på det iallefall.

Utrolig bra då, eller?  ;)
Kan du prøve å beskrive, Rolv?

Eg kjenner at mine ølpreferanser er litt i endring for tida. Blir mindre og mindre interessert i å brygge øl med mykje humle (IPA'n eg drakk i går var sjølvsagt kjempegod, det er ikkje det eg seier), så dette kunne vore interessant å høyre meir om.

BTW. Enda de opp med å bruke Thames Valley-gjæra?
 
Det var super søtt og godt, litt brent, da den var varm. Skal oppi brygget om en time, men kald smaker den vanlig,maltekstrakt. Måtte jo jukse litt da det tok 3-4 timer for å karamellisere dette. Det har jeg ikke tid til i dag.

du skal få full rapport senere.
 
Hvor mye vørter var det opprinnelig i oppskriften før man skulle ta ut 2 gallon?
 
Tilbake
Topp