Cornelius Fat

Hjelp.
Ferskis trenger hjelp.
Har brygget to runder nå der jeg har testet ut å bruke cornelius fat.
en 6 liter og en 19 liter.
6 literen fylte jeg opp på søndag og 19 literen i kveld.
Etter jeg hadde tappet fatet i kveld tenkte jeg at jeg skulle teste om det var tett noe det slettes ikke var.
prøvde både å snu lokket og dra det opp før jeg dro over hendelen, men på meg virket det ikke som det ble 100 % tett.
jeg sjekket også 6 literen som er noen dager gammel, som heller ikke var tett da jeg prøvde å tilte på den.
Er det slik at det blir tett etterhvert som det blir kullsyre i fatet eller ?
Det er helt nye ubrukte fat.
Noen som kunne kommet med tips om ett eller annet ?
TAKK TAKK
SR :bank2:
 
Prøv å kjør litt co2 på fatet. Da vil lokket i de aller fleste tilfeller bli tett. Vanlig karbonering med sukker vil ikke skape nok trykl fort nok til å "løfte" lokket slik at det blir tett
 
+1 det ingehk sa.

Selv forstår jeg ikke hvorfor folk karbonerer naturlig når de har fat. Skaper ikke det mer bunnfall?
 
Selv om du karbonerer naturlig kan du godt sette på litt grunntrykk på fatet. Jeg fyller bestandig 3,5 bar Co2  etter tapping for å sikre meg at pakningene har satt seg. Disse fatene tåler fint 7 bar trykk så de vil ikke eksplodere.
 
Tilbake
Topp