24.10.2009 Ølfestival på Nærbø

Lørdag 24. oktober fra kl 12:00 til 19:00/20:00 arrangeres det ølfestival i Nærbøhallen, Nærbø i Hå kommune. Vi vil komme tilbake med nærmere informasjon senere.
 
Første del av festivalen er en ølmesse med bryggerier, puber og muligens også andre utstillere. På kvelden fortsetter festivalen med en tradisjonell oktoberfest, med ompamusikk, svineknoker og younameit. Undertegnede blir å finne på Cardinals stand på ølmessen. Kondisjonen og dagsformen avgjør hvor lenge jeg henger med på oktoberfesten ....
 
Er det noen her som har vært på denne festivalen og som kan fortelle litt om den? :)
 
Vi var to hjemmebryggere som satte oss på toget fra Stavanger til Nærbø på lørdag formiddag. Vi hadde kjøpt billett på forhånd (285 kr), som ga oss inngang på ølmessen og 10 ølpoletter (vi kjøpte fler underveis). Vi var selvf usikre på om dette var en rølpefestival eller en ølfestival, da Nærbø er et lite sted ganske langt unna alt annet.
Inne på festivalen finner vi deltagere i flere sjangre. Ølsmakere, rølpere og noe utdrikkingslag. Men flesteparten så ut til å være deltagere som liker å sette pris på godt øl :skitbra:
Det var utstillere fra Nøgne Ø, Ægir, Cardinal, Berentsen, Ringnes, Lervig, og en pølse/spekemat sjappe! (fint å tørke ganen med litt salt innimellom)
Utenfor var også satt opp et telt hvor noen lokale hjemmebryggere drev på å brygget og delte ut gratis smaksprøver fra 1,5 liters plastflasker !
Innimellom ble det annonsert at de forskjellige utstillerne slapp noen utgaver i begrenet mengde. Bla.a Dark Horizon 1. edition (som de sa var de 4 siste flaskene som eksisterte!?) og Ægirs Tors Hammer Barley Wine var høydepunktene.
Innimellom ble det også holdt foredrag om øl og mat (måtte ha meldt seg på på forhånd) Kjetil Jikiun holdt bla.a et foredrag.

Må si at ølmessen var en positiv opplevelse. Får håpe de arrangerer et nytt neste år! Da kanskje med enda flere norske microbryggeri.

Smakshøydepunkt for min egen del var Dark Horizon 1. edition og Mikkellers Beer Geek Brunch Weasel. + selv mye annet godt  ;D
 
Tilbake
Topp