"Gammel" starter

Nord

 
Helleu!

Jeg planlegger en brygging til helgen av en American amber. Skal her benytte WLP001
På mandag kommer jeg på at jeg hadde ikke gjær til denne, men hadde en 6 mnd gammel gjærkake stående i kjøla. Omtrent 200 ml ren slurry.
Så fyrte igang komfyren og lagde meg 1,5 liter starer med DME. Kjølte ned og tilsatte gjærslurryen, med tankegangen at går det ikke, så går det ikke. Bestilte et par pakker safale05 i tilfelle.

Ingen gjæring er observert.
Bortsett fra i dag, når ejg har tenkt å avskrive prosjektet og hente safale på posten.
Nå, 3 døgn etter at den er satt har den begynt gjæringen.
Kan dette være uønskede gjester som krasjer festen, eller er det gjæren som har funnet det for godt å dele seg?
HAr pågått nå innenfor de siste 12 timer. Stått på magnetrører frem til tirsdag kveld. Stille siden det.

Bruk eller kast?
 
Selv om man nå tilsynelatende har fått godt liv i den igjen?
Spørsmålet blir vel om 3 dager før synlig utgjæring er for lenge. At man her har en infeksjonsstarter, i stedt for en gjærstarter?

Men jeg har ikke så god greie på dette.
Renhold og desinfisering har vært som normalt hele veien.
Starsan, kokvarm vørter rett i kolben osv. Pitching rett etter nedkjøling.
 
Tilbake
Topp