Lager / Pilsner oppskrift.

Endelig skal jeg brygge min forste pils/ lager.

Har mengder av magnum, marynka og sazz.

Har kjopt inn safelager w-34/70.


Hvilken oppsskrift skal jeg gaa for. ? Trenger noen bankers tips!!
 
Husk å bruke nok gjær , og rehydrer før bruk. Mr malty gir gode indikasjoner om mengde (f.eks ca 30 gram på 25 liter).
 
Batch Size (fermenter): 63,00 l  
Bottling Volume: 60,00 l
Estimated OG: 1,051 SG
Estimated FG: 1,009 SG
Estimated Color: 7,1 EBC
Estimated IBU: 32,6 IBUs
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
Amt                   Name                                    
14,00 kg             Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC)
0,30 kg               Wheat Malt, Ger (3,9 EBC)  
80,00 g               Perle [8,00 %] - Boil 90,0 min
90,00 g               Perle [8,00 %] - Boil 5,0 min
70 gram              Saflager Lager (DCL/Fermentis #W-34/70)  Yeast      

Mesking: 10min/57 grader, 60 min/67 grader, 15 min/78 grader.
Koking 90 min.
Protafloc 15 min før avsluttet koking.

Denne har vi laget mange batcher av nå, med godt resultat.  :skitbra:

Gjæring på 9 grader i 4 uker, modning på 2 grader i 4 uker (om du klarer å vente...).
 
Hei du har jo saaz og magnum. Det er et utmerket utgangspunkt for tysk eller tsjekkisk pils. bitterhumle med magnum, smaks og aromahumle med Saaz. Vil du ha tysk gå for en IBU rundt 30-35 mesteparten med magnum men bruk 1 g saaz pri liter for smak og 2g liter saaz for aroma. For tsjekkisk gå for en ibu mellom 35 og 40 samme humle skjema.

malt tsjekkisk 90-95% pilsnermalt og 5-10% caramalt fra carapilsner til carahell. Mesk på 66-67 grader. OG 1.050-1.055 fg 1.012-1.016
Tysk pils Mesk på 63-65 grader 100% pilsnermalt OG 1.045-1.50 FG 1.07-1.010. Yndlingshumla her er egentlig hallertauer mittelfruh.
Nok gjær og luft vørteren godt.

mvh

bårdd
 
Gode tips her på forumet. Virker som lager trenger mye gjær. Har kjøpt to pakket tørrgjær 34/70 . Mr malty gir meg 1.8 pakke. Er mrmalty gniten eller ?
Hvor mye gjær ville dere brukt ?
 
Jeg ser at Fermentis anbefaler å bruke 8-12 g per 10 liter for fermentering ved 12-15 C (dataark vedlagt).

Jeg pitchet med to pakker på en 21 L batch lager på søndag, etter produsentens anbefalinger. Denne gang drysset jeg i to omganger direkte på vørteren, som da holdt 20 C. Lot det stå i noen timer etter risting før jeg flyttet over til 12 C. Det gikk bra, fin fart i gjæringa neste morgen.
 

Vedlegg

  • SFG_W34pdf.pdf
    386,3 KB · Sett: 41
Generelt er anbefalingene fra produsenten i minste laget. Ville uansett regnet på mengden gjærceller man behøver fremfor å stole på hva som står på pakken/dataark når det gjelder akkurat gjærmengde.
 
Tilbake
Topp