Ægir Dag Sitrus Pale Ale

Ørnegård

Norbrygg-medlem
Hei!

Denne er veldig god og vi kunne tenkt oss oss å gjøre et forsøk på en klone. Noen som vet hvilken humle det er i den?

Kanskje et åpenbart valg var Citra - men den har så høy alpha at jeg innbiller meg at det vanskelig å få brukt nok humle for å få den gode smaken og aromaen, uten at det blir for bittert.

Kan Ahtanum være en godt valg? Eller burde vi gå for Citra, men flytte så mye humlen til flameout?

Hva tror dere f.eks. om (50 liter - beregnet IBU 32,7):

200.0 g Ahtanum Pellet (3.9% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2.7 g/L)
50.0 g Ahtanum Pellet (3.9% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
50.0 g Ahtanum Pellet (3.9% Alpha) @ 2 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
 
Hvis du vil ha mye smak og aroma av humle flytter du størsteparten av bitterhumlen til sent i kokingen. Da får du ut mindre bitterhet, men desto mer smak og aroma blir igjen i ølet. Du kan fint bruke Citra.
 
Tilbake
Topp