Hipster IPA - Single Hop Mosaic Black Rye IPA

loebrygg

Norbrygg-medlem
Sitter å filosoferer over øl-trender og trendige navn
da jeg kom opp med denne kreasjonen

noen innvendinger? noe mer jeg kunne lagt til, bare sånn får å få den enda hippere

Single Hop Mosaic Black Rye IPA Style: Amerikansk IPA Brewer: Hans Christian Løberg

Statistics
Volume: 12 liters
Boil Volume: 20 liters
OG: 1075
BG: 1045
FG:
Alcohol: 7.5 % by vol.
Colour: 74 EBC (Black)
Bitterness: 111 IBU
BU/GU: 1.48
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 720 g
Crystal Rye 190 EBC 185 g
Crystal Malt 135 120 EBC 185 g
Chocolate (dehusked) Malt 1500 EBC 125 g
Chocolate Malt 600 EBC 75 g
Rye Malt 6 EBC 6 EBC 410 g
Liquid Light Extract 8 EBC 1800 g

2g Mosaic per liter @ 60, 15, 5 & dry
 
Bytt ut litt ekstrakt med økologisk sukker, så får du en "Organic.....". Eller driter hipsterne nå i organic siden "alle" andre er helt ville etter det på butikken?

Et annet alternativ er å kaldtrekke noe chai eller grønne/hvite tesorter til flasking/fating.

Har du peil på hipstermusikk så kan du spille denne for ølet i gjæringskaret. Da blir gjæren glad og produserer masse hippe smaker...
 
Tollefsen skrev:
Bytt ut litt ekstrakt med økologisk sukker, så får du en "Organic.....". Eller driter hipsterne nå i organic siden "alle" andre er helt ville etter det på butikken?

Et annet alternativ er å kaldtrekke noe chai eller grønne/hvite tesorter til flasking/fating.

Har du peil på hipstermusikk så kan du spille denne for ølet i gjæringskaret. Da blir gjæren glad og produserer masse hippe smaker...

Hahaha! Kostelig lesing.  :ilike:
 
Tørrhumlet med en fidora eller ironisk t-skjorte

FORØVRIG: Brygge øl i 2014 er sååå ut. Med mindre du brygger øl ironisk da vel å merke.
 
Litt mer seriøst: Du bør bruke mer humle mot slutten av koketiden og til tørrhumling.
 
loebrygg skrev:
Sitter å filosoferer over øl-trender og trendige navn
da jeg kom opp med denne kreasjonen

noen innvendinger? noe mer jeg kunne lagt til, bare sånn får å få den enda hippere

Single Hop Mosaic Black Rye IPA Style: Amerikansk IPA Brewer: Hans Christian Løberg

Statistics
Volume: 12 liters
Boil Volume: 20 liters
OG: 1075
BG: 1045
FG:
Alcohol: 7.5 % by vol.
Colour: 74 EBC (Black)
Bitterness: 111 IBU
BU/GU: 1.48
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 720 g
Crystal Rye 190 EBC 185 g
Crystal Malt 135 120 EBC 185 g
Chocolate (dehusked) Malt 1500 EBC 125 g
Chocolate Malt 600 EBC 75 g
Rye Malt 6 EBC 6 EBC 410 g
Liquid Light Extract 8 EBC 1800 g

2g Mosaic per liter @ 60, 15, 5 & dry


Liquid Light Extract      8  EBC      1800  g    Konvertert til grains??  :  (Vennligst legg inn riktig svar.......)  her:................
 
dagwayne skrev:
loebrygg skrev:
Sitter å filosoferer over øl-trender og trendige navn
da jeg kom opp med denne kreasjonen

noen innvendinger? noe mer jeg kunne lagt til, bare sånn får å få den enda hippere

Single Hop Mosaic Black Rye IPA Style: Amerikansk IPA Brewer: Hans Christian Løberg

Statistics
Volume: 12 liters
Boil Volume: 20 liters
OG: 1075
BG: 1045
FG:
Alcohol: 7.5 % by vol.
Colour: 74 EBC (Black)
Bitterness: 111 IBU
BU/GU: 1.48
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 720 g
Crystal Rye 190 EBC 185 g
Crystal Malt 135 120 EBC 185 g
Chocolate (dehusked) Malt 1500 EBC 125 g
Chocolate Malt 600 EBC 75 g
Rye Malt 6 EBC 6 EBC 410 g
Liquid Light Extract 8 EBC 1800 g

2g Mosaic per liter @ 60, 15, 5 & dry


Liquid Light Extract       8   EBC       1800   g    Konvertert til grains??  :  (Vennligst legg inn riktig svar.......)  her: 2400 g grains
 
loebrygg skrev:
dagwayne skrev:
loebrygg skrev:
Sitter å filosoferer over øl-trender og trendige navn
da jeg kom opp med denne kreasjonen

noen innvendinger? noe mer jeg kunne lagt til, bare sånn får å få den enda hippere

Single Hop Mosaic Black Rye IPA Style: Amerikansk IPA Brewer: Hans Christian Løberg

Statistics
Volume: 12 liters
Boil Volume: 20 liters
OG: 1075
BG: 1045
FG:
Alcohol: 7.5 % by vol.
Colour: 74 EBC (Black)
Bitterness: 111 IBU
BU/GU: 1.48
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 720 g
Crystal Rye 190 EBC 185 g
Crystal Malt 135 120 EBC 185 g
Chocolate (dehusked) Malt 1500 EBC 125 g
Chocolate Malt 600 EBC 75 g
Rye Malt 6 EBC 6 EBC 410 g
Liquid Light Extract 8 EBC 1800 g

2g Mosaic per liter @ 60, 15, 5 & dry


Liquid Light Extract      8  EBC      1800  g    Konvertert til grains??  :  (Vennligst legg inn riktig svar.......)  her: 2400 g grains

Kjempetakk....
 
dagwayne skrev:
loebrygg skrev:
dagwayne skrev:
loebrygg skrev:
Sitter å filosoferer over øl-trender og trendige navn
da jeg kom opp med denne kreasjonen

noen innvendinger? noe mer jeg kunne lagt til, bare sånn får å få den enda hippere

Single Hop Mosaic Black Rye IPA Style: Amerikansk IPA Brewer: Hans Christian Løberg

Statistics
Volume: 12 liters
Boil Volume: 20 liters
OG: 1075
BG: 1045
FG:
Alcohol: 7.5 % by vol.
Colour: 74 EBC (Black)
Bitterness: 111 IBU
BU/GU: 1.48
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 720 g
Crystal Rye 190 EBC 185 g
Crystal Malt 135 120 EBC 185 g
Chocolate (dehusked) Malt 1500 EBC 125 g
Chocolate Malt 600 EBC 75 g
Rye Malt 6 EBC 6 EBC 410 g
Liquid Light Extract 8 EBC 1800 g

2g Mosaic per liter @ 60, 15, 5 & dry


Liquid Light Extract      8  EBC      1800  g    Konvertert til grains??  :  (Vennligst legg inn riktig svar.......)  her: 2400 g grains

Kjempetakk....

ehhh, pilsmalt??
 
F.eks, el. Marris Otter eller Pale

dette er uansett bare krasjon som er på skrivebordet ennå, ikke et øl som allerede finnes
 
loebrygg skrev:
F.eks, el. Marris Otter eller Pale

dette er uansett bare krasjon som er på skrivebordet ennå, ikke et øl som allerede finnes

Okey, det ser ut som en interesant greie, den tror jeg at jeg vil prøve meg på
 
Ingen våthumling? Da er det vel ikke sært nok for hipstermafiaen.

Surøl har jo også blitt så hipt, har jeg lest. Og villgjær er jo organisk også, i den grad dagens hipstere bryr seg om sånt.  :)
 
Tilbake
Topp