Enig, derav "prøver igjen om en uke". Krysser fingrene for at gjæren ikke er ferdig med jobbenSelv synes at jeg hvis noe er litt puslete i form av lav FG, så hjelper det med høyere karbonering forå veie opp munnfølelsen.
Enig, derav "prøver igjen om en uke". Krysser fingrene for at gjæren ikke er ferdig med jobbenSelv synes at jeg hvis noe er litt puslete i form av lav FG, så hjelper det med høyere karbonering forå veie opp munnfølelsen.
Skulle være nok humle (10l-batch): https://www.brewtoad.com/recipes/amarillo-smash-17Hva ble din FG og hvordan fordelte du humlen?
Selv landet min på 1,014. Foruten bitterhumlen brukte jeg 33g, 40g, 20g på hhv 15,5 og 0 min.(23L)
Syns den ble rimelig fin.
Har nettopp brygget en SMaSH med Maris Otter og Nelson Sauvin. Står til karbonering nå, så har ikke smakt den annet enn fra gjæringsfatet. Hadde et ganske heftig tropisk preg.
Har lyst å prøve cascade og maris otter pale ale til uken. Hvor mye gram pr liter til tørrhumling tenker dere vil bli bra?
Første gang med tørrhumling
Tenker 3/4 gram per liter vil kunne funke bra.
Antar at du mener 3-4 g/L, og ikke 0,75 g/L?
korrekt
Muligens ikke, sammenlignet ikke ved siden av hverandre, og har ikke smakt dette øllet siden i våres. Men jeg savnet overhode ingen ting. Har noen få flasker igjen som skal drikkes til jul. Skal tenke over det da.Får du den like fyldig som bøhmisk øl pleier å være med bare pilsnermalt og saaz?
Har nettopp laget en IPA med kun Vic Secret som humle. Ble fin syns jeg. Kanskje litt råflott å bruke Vic Secret som bitterhumle, men men. God og frisk smak på den. Ikke helt ferdig karbonert enda, men var grei sus på den da jeg smakte på den på tirsdag.Kan Vic Secret humlen alene bli bra? Jeg skal uansett teste da