Trondheim: Hjemmebryggfestival 2015 i regi av Det gode øls klubb

Lørdag 11. april 2015 kl.17.00 (lørdag etter påske)
på (sted annonseres)


Hjemmebryggfestivalen er den 7. i rekka, og det har blitt en årviss suksess!

Festivalen holdes som vanlig på en lørdag, og vi håper å tiltrekke oss gjester fra fjern og nær. Hjemmebryggere av alle slag inviteres til å ta med seg sitt øl for en vennlig kappestrid om heder og ære. Likeså inviteres alle ølinteresserte til en hyggelig aften med smaksprøver av et godt og variert ølutvalg.

Ett festivalglass følger med i inngangsprisen. Dette er half-pint-glass med klubblogo samt teksten “Hjemmebryggfestival” – dette glasset får man kun tak i på festivalen! Det vil også være mulighet for å få tak i ølklubbens andre ølglass her – det har nå blitt tre forskjellige typer, til henholdsvis 40,- (”tulip” pintglass), 50,- (stettglass 0,35l) og 60,- (”cognac” pintglass).

Det vil være (fritt) tilgjengelig lett snacks – chips, saltstenger, loff m.m..

Festivalen arrangeres som et lukket møte og alle som vil delta må på forhånd
melde seg inn i Det gode øls klubb og betale medlemskontingent for 2014 (kr
100,-). Medlemsskapet følger kalenderåret. Betaling gjøres til klubbens konto:

1503.08.85764

Inngangspenger (kr 250,-) betales gjerne på samme måte, men det blir også
mulig å betale inngangspenger i døra. Husk å oppgi navn og å melde ifra hva betalingen gjelder dersom du betaler til konto.

NB! Ta med betalingsutskrift e.l. som bevis på betalt kontingent/inngangspenger dersom betalingen er gjort nylig.

Hjemmebryggere som stiller med øl betaler ikke inngangspenger,
se egne regler for dette i egen informasjon.

Publikum vil være dommere og prisene det kjempes om er som følger:

  • Beste lyse øl
  • Beste mørke øl
  • Særeste opplevelse
  • Typeriktigste øl

Premier i de ulike klassene kommer fra Bakke Brygg.
Nytt av i år er at en av vinnerne fra årets klasser vil bli plukket ut til å få brygget en full batch av ølet hos Austmann!

I tillegg kjøres det også i år en flaskekonkurranse som vil få sine vinnere annonsert og premiert under hjemmebryggfestivalen. Denne har i år (som i fjor) temaet “Target Practice” – det vil si at man skal brygge et øl som er nærmest mulig opp til et spesifikt kommersielt tilgjengelig øl.

Det er valgt ut følgende 3 målskiver:

  • Engelsk brown ale – Newcastle Brown Ale
  • Amerikansk brown ale – Brooklyn Brown Ale
  • Belgisk trappist-ale – Westmalle Trappist Dubbel

Også i flaskekonkurransen kommer premiene fra Bakke Brygg. Hurra!

Se flere detaljer for ølutstillere på festivalen (http://www.detgodeolsklubb.no/?p=482) og
deltakere til flaskekonkurranse (http://www.detgodeolsklubb.no/?p=486) i egen info for disse.

Velkommen!

mvh,
Håvard Midtkil
Leder
Det gode øls klubb
 
Jeg minner om at det kan være på tide å tenke på bryggingen til festivalen! Ble dere for sene til NM i juleøl? Da er det tid for å kompensere for det, ved å planlegge og kanskje brygge noe som blir klart til Det gode øls klubbs Hjemmebryggfestival 2015, før man tar julefri! Minst ett av flaskekonkurranse-målene krever litt lagring, for eksempel.
 
Husk årets hjemmebryggfestival i regi av Det gode øls klubb!

Det foregår i år i lokalene til Trondhjems Sjømandsforening (Sandgata 7, inngang fra Asylveita) 11. april.

Merk at "utstillere" som vil ha "tidligpåmeldingspremie" må melde seg på innen utløp av fredag - altså i morgen! Det begynner allerede å bli en
del påmeldte bryggerier - men vi har ikke helt stengt påmelding enda. Den endelige fristen er satt til 7. april - selv om det ikke garanteres at
ikke påmelding avsluttes før dette, dersom det blir "for mange" påmeldte.

Husk også årets flaskekonkurranse - som er "Target Practice" - den har innleveringsfrist 20. mars, men ølet må jo også der selvsagt brygges en
viss tid i forveien!

Se pekere til mer informasjon på hjemmesida i første posting i tråden!
 
Påminning: Hjemmebryggfestival 2015 i morgen!

Sted: Trondheim Sjømandsforening, Sandgata 7 (Inngang fra Asylveita)
Bygget er litt på skrå over gata fra kultursenteret ISAK, og har et "glassbur" på hjørnet. Inngangen til lokalene er altså i Asylveita, mot vest. Se https://www.openstreetmap.org/#map=17/63.43255/10.39031 (midt på kartet)

Dato: 11. april 2015 (i morgen!)

Tid: 17:00
Dørene åpner for publikum ca. 16:30

Pris: 250,-
Festivalen er for medlemmer - medlemsskap kr. 100,- må være betalt til konto 1503.08.85764 før oppmøte - ta med kvittering fra nettbank om det har foregått nylig. Inngang kan betales på samme måte - da må kvittering/nettbankutskrift tas med uansett

I morgen er altså dagen for festivalen! Det er ifølge oppdaterte notater 26 bryggerier og hele 49 øl å smake og vurdere!

Nytt av året er premiere for det nye stemmesystemet, som foregår online. Det blir gitt mer detaljert informasjon ved oppstart, men det som kan sies er at det kan brukes på smart-telefoner og tableter, så lenge de har internet-mulighet og en nettleser. Hver besøkende vil få en enkel pålogging, og så vil man kunne gi stemmene direkte inn i systemet. Vi vil også sette opp en (eller flere) PC-er til felles bruk (da logger man enkelt inn og ut for sine stemmer). Dette nye systemet fører forhåpentligvis til at premieutdeling kan foregå ganske raskt etter at stemmegiving er over. Ta gjerne med en reiselader til smarttelefonen om du har. :)

Stemming gjøres i tre kategorier: Karakter, typeriktighet og særhet. Karakter vil sortert i riktig kategori (mørk/lys) utifra vurdering på stedet av én representant fra styret, og trengs ikke tenke på for publikum. Det gis hele poeng fra 1 til 5, der 5 er beste. Dersom man stemmer "-" betyr det at man ikke stemmer i den kategorien på det ølet. Som sagt blir det mer informasjon ved oppstart.

Systemet er utviklet av Elisabeth og Morten Dreier. Hurra!

Inkludert i inngangsprisen er ølklubbens halfpint Hjemmebryggfestival-glass, som brukes som smaksglass. Det vil også være mulig å kjøpe flere av ølklubbens glass med logo. Det vil være fritt tilgjengelig lett snacks - chips, saltstenger, loff m.m.. Planen ellers er å smake på spennende hjemmebrygget øl og sosialisere med andre ølinteresserte.

Tidsplan:
16:30 Publikum slippes inn
17:00 Smaking/vurdering/stemming starter
??:?? Premieutdeling flaskekonkurranse
22:00 Stemming avsluttes
22:30 Premieutdeling! Premier i fire kategorier fra Bakke Brygg ved Tobias Karlsen
23:00 Annonsering av hvilken av de fire førstepremiene som skal brygges hos Austmann ved bryggmester Anders Cooper

Vi tenker at vi runder av rundt midnatt, og begynner rydding av lokaler etterhvert. Ta hensyn til at det er
boliger både i samme bygg og i gatene rundt både i gangene og utenfor på gata mhp. støynivå!

Se ellers generell info på http://detgodeol.no

Velkommen!

mvh,
Håvard Midtkil
Leder
Det gode øls klubb
 
Takk til alle hjemmebryggerne og besøkende for en strålende kveld! Det meste fungerte smertefritt - mye takket være et fabelaktig avstemningssystem utviklet av Elisabeth og Morten Dreier! Resultatene var klare med en gang avstemningen var avsluttet, og premieutdelingen kunne starte så snart diplomene hadde blitt oppdatert med vinnerne i håndskrift.

Det var fire kategorier, og hver kategori fikk 3 premier;
1. premie: Gavekort på 1000,- fra Bakke Brygg
2. premie: Gavekort på 650,- fra Bakke Brygg
3. premie: Gavekort på 350,- fra Bakke Brygg

I tillegg ble årets flaskekonkurransedeltakere premiert med gavekort fra Bakke Brygg på 350,- for både første- og andreplass.
Det ble også loddet ut fire 9-liters cornelius-fat blant deltakende utstillere, samt fire bøker blant alle besøkende, begge deler fra Bakke Brygg.

Årets ekstra gulrot - brygging av ølet sitt på Austmann - ble annonsert av Anders Cooper etter premieutdelingen. Utgangspunktet var at de skulle velge ett av førstepremievinnerne til brygging hos seg. Dette ble Surrete Humle Forreign Stout.

Resultatlistene kan kan finnes på

http://www.detgodeolsklubb.no/?p=552
 
Tilbake
Topp