Malt for å øke EBC uten å sette for mye smak

Hei,
har dere noe tips til hva slags malt jeg bør bruke for å øke EBC i en APA, uten å sette for mye smak på ølet?
Ønsker å øke EBC til cirka 25. Oppskrifta lander for øyeblikket på 9.2:

Amt Name Type # %/IBU
25.00 l Oslo - Skullerud Water 1 -
4.80 kg Pale Malt, Maris Otter (5.0 EBC) Grain 2 81.5 %
0.52 kg Wheat Malt (5.0 EBC) Grain 3 8.8 %
0.31 kg Munich II - 25 (25.0 EBC) Grain 4 5.3 %
0.26 kg Cara-Pils/Dextrine (5.0 EBC) Grain 5 4.4 %

Hvilken malt kan jeg bruke uten at det skal gjøre for mye med smaken?
 
Bruker du f.eks Blackprinz så trenger du 110 gram og bruker du carafa III så trenger du 80 gram.
 
Hva med ørlite Black malt
eller rett og slett Crystal 120


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Vil anbefale dehusked black malt, f.eks. Weyermann sin carafa special serie. Tilsetter farge uten mye smak + at du unngår det meste av den røstede bitterheten fra vanlig røstet malt.
 
Takk for alle gode tips.
Har noe roast barley liggende så det blir nok til at jeg tilsetter 50g av dette.
Hvis jeg skulle brukt sukkerkulør finnes det noen måte å beregne hvor mye mann må tilsette for å øke fargen med si 10-15 EBC?
 
Tilbake
Topp