Cold Crash på Fat

skr1970

Norbrygg-medlem
Skal tappe over 6 kar med øl over til fat i helgen. Problemet er at jeg bare har kjøleplass til 3 av gjæringskarene i kjøleskap for å coldcrashe. Er det mulig å tappe over ølet fra de resterende gjæringskarene (17grader) til fat og coldcrashe på fatene før jeg karbonerer?
 
Ideen med CC er vel å bunnfelle så mye humle og gjær som mulig FØR du tapper. Jeg tapper med hevert fra gjæringskar til fat og cold crasher kanskje annenhver gang. Ser egentlig mest forskjell på de første par glassene. Det vil jo bunnfelle når fatet står kaldt under karbonering uansett, ihvertfall hvis du karbonerer med serveringstrykk over en liten uke.
 
Det var det som var tanken. Ølet skal jo stå kaldt under karboneringen uansett, så strengt tatt så blir vel dette CC.
 
Er det mye humle kan du risikere at du tetter utventilen.

Som han godeste Erlend Meyer sier så bør du CCe på dunk. Med mindre du er i ei tidsklemme så er det ikke noe stress å la ølene stå lenger og flytte til CC når dette området blir ledig.
 
Tilbake
Topp