Sen flasking..

Har en Best Bitter som straks har fått tre uker i gjærdunken.. På grunn av at livet kommer i veien får jeg ikke flasket den før om ca en drøy uke.. Den står nå på WLP002-gjærkaka..

Her kommer to spørsmål..

#1: tåler den å stå så lenge?

#2: hadde intensjoner om å høste og vaske denne gjæren.. Er det noe i veien for det selv om den har stått så lenge?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Jeg har nettopp latt en blonde stå i 4 uker for å se hvordan det går å la den stå til gjæring en stund på gjærkaka. Tappet i går og denne smaker bare godt  ;)

Er det noen som kan svare på om dette er likt for "alle" øl? Det at man kan la det stå 4 uker uten problemer på samme gjærkake? Kanske utenom IPA da hvor man ønsker å beholde mest mulig aroma vel og merke.
 
Nesten samme problem så jeg kupper.

Jeg har glemt av en bøtte, satt for 2 1/2 måneder siden.
Er det fortsatt gjær nok i ølen til flaskekarbonering?
 
Tilbake
Topp