Tvangskarbonering: Co2 på utventilen?

Jeg har et øl på gang som jeg gjerne skulle hatt karbonert litt kjapt (på corneliusfat), så jeg googlet og kom over et skjema fra Danmark (se vedlegg).

Det jeg lurer på: I dette skjemaet står det at det er viktig å koble Co2-en til utventilen på fatet, for at kullsyren skal gå opp gjennom ølet.

Dette var nytt for meg. Er det vanlig praksis å koble Co2-en til utventilen ved tvangskarbonering?
 

Vedlegg

  • Tvangskarbonering.pdf
    57,9 KB · Sett: 37
Visst du har det travelt er fremgangsmåten slik
Sett trykk på 2 bar og rist inn kullsyre. Du kan legge fatet ned på gulvet og rulle det frem og tilbake i noen minutter slik at kullsyre
trekker inn i ølet ditt.
Bruker bare inn ventil og har aldri prøvd og koble til utventil.
Bakdelen med og tvangskarbonere på denne måten er at det kan skumme mye når du tapper visst du har litt for korte og stor ID på slangen.
Fordelen er kullsyre i ølet med en gang.
 
Tilbake
Topp