Lover og regler omkring oppstart av mikrobryggeri

Hei
Jeg er relativt ny innen ølbrygging, men har virkelig fått sansen for det i løpet av det siste året sammen med et par kamerater. Vi holder til på et lite sted hvor vi tror det er muligheter for å kunne starte opp og drifte et lite mikrobryggeri på hobby basis. Men før vi kan gå igang med dette skulle vi gjerne lært litt mer om lover og regler som kreves for å kunne starte opp dette. Tenker da å produsere for å selge til det lokale utelivet og restauranter. Føler derimot at det er en jungel av byråkrati for å finne frem til hva som faktisk kreves. Har prøvd å søke litt rundt på forumet etter en liknende tråd, men fant ingen så valgte å opprette en selv i tilfelle det er flere som lurer på det samme.

Lurte derfor på om noen av dere her inne har kunnskap om dette, og om dere hadde hatt lyst å dele det med meg? Gjerne en oversiktlige liste over løyver og priser, samt hvilke krav som må oppfylles for å få disse godkjent. Gjerne fra noen som allerede har vært gjennom prosessen :)
 
Sist redigert:
Brygger du under 2.5 VOL% kommer det ikke under alkoholloven. Kun melding til tollvesenet og "godkjent" lokale. Selg til hvem du vil når du vil, som er over 18.
 
Tilbake
Topp