Frakt av corneliusfat

Skal frakte corneliusfat med øl til en kompis i bil etterpå. Står nå på rundt 1,5 bar.. Skal jeg koble fra co2en mens jeg frakter den, eller kjøre med den tilkoblet?
 
Jeg hadde dumpet noe av trykket så det ikke ble ristet inn mer co2 i ølet. Koble fra co2 og øl ut under frakt og la fatet stå i ro frem til det skal serveres fra det så går det nok bra
 
Sist redigert:
Smakte på det nå.. Litt lite kullsyre, selv etter frakt.. Kan man riste inn mer nå? (rett før det skal drikkes)
 
Ville frakta det med i alle fall nær karboneringstrykk. Om du frakter med for lavt trykk vil du riste CO2 ut av ølet. Hadde med fat t/r Shetland i båten i sommer. Glemte å heve trykket før retur. Dødt øl tilbake i Norge
 
Jeg hadde dumpet noe av trykket så det ikke ble ristet inn mer co2 i ølet. Koble fra co2 og øl ut under frakt og la fatet stå i ro frem til det skal serveres fra det så går det nok bra
Du kan riste inn co2. men da må du vente 2-3 timer fær du tapper. Mye skum hvis du ikke venter
 
Tilbake
Topp