Lager/Pils - Ferdig på 1 uke?

Hei,

Forrige mandag brygget jeg en lager - Typisk Tjekkisk pils med Saaz.
Volum 28 L
OG: 1.049
IBU: 40
SafLager 34/70 - Rehydrert 3 pk.
Gjær pitchet på 11 grader C, og gjæret på 10 grader C (>9.7 - 10.3<).

Jeg tok en måling i dag, og den har en SG på 1.013. Kjenner ingen usmaker, bortsett fra at den fortsatt er fersk/gjær i suspensjon/trub. Syns det har gått fort, og fikk ikke tatt diacetylrast pga. at gjæringen gikk så fort unna. -For sent?

Etter evt. diacetylrast - Er denne klar for CC og fating? Noen farer ved å fate nå, eller burde jeg gi den en uke til?

Hadde vært flott om noen kunne delt lignende erfaringer.

Takk!
 
Ville nok latt den få minst en uke til før du fatet. Helst to uker slik at gjæren får gjøre seg ferdig. Så vil du nok få en lavere fg også.
 
Tilbake
Topp