Ægir Lærdøl Sour Cherry Rye

Har smakt på denne noen ganger nå og synes den er knall god.
noen som har en klone oppskrift på den eller noe som kan ligne den?
 
Sure kirsebær er vel egentlig bare vanlige kirsebær, i motsetning til moreller som er søte kirsebær. Finnes så klart mange arter av hver, men kirsebær får man iallfall tak i.
 
Sure kirsebær er en spesiell type. Dyrkes av noen får bønder I Norge. Kjøpte 30 kg I fjor ikke langt fra Mjøndalen. Nøgne Ø hadde vært dagen før og kjøpt et større parti
 
Sure kirsebær er en spesiell type. Dyrkes av noen får bønder I Norge. Kjøpte 30 kg I fjor ikke langt fra Mjøndalen. Nøgne Ø hadde vært dagen før og kjøpt et større parti

Det var vel til siste Kriek of Telemark (Buskerud) det da. Per definisjon er kirsebær sure og moreller søte, selv om kirsebær i dagligtale ofte brukes for å omtale begge. Lindheim skiller f.eks. mellom kirsebær og moreller på nettsidene sine, og de leverte (sure) kirsebær til NØ til den første KoT. Er det en spesiell kultivar du sikter til?


I følge denne notisen fra 2014 så har Ægir brukt moreller fra Lærdal, men vet ikke hva slags kilde som var brukt, og om dette er gyldig for siste versjon av ølet.
http://olportalen.no/2014/05/02/3-nye-ol-fra-aegir/

Jeg trodde kanskje "sour" her refererte til at basen for ølet var berlineraktig, og ikke at det nødvendigvis var brukt sure kirsebær. Det var iallfall litt yougurtpreg da jeg smakte den for litt siden.


Jeg plukket (sure) kirsebær her:
http://www.vestrefrognergaard.com/
 
Tilbake
Topp