Hei.
Skulle tappe en pilsner på flaske i dag.
Pilsner malt, og Munich Malt, sammen med Saaz humle.
Stegmesket fra 62 grader til 69 før utskylling med 87 grader varmt vann.
Wlp800 som det er satt starter på.
Gjæringstid: 6 uker ved 10 grader.
Hele bryggeprossessen var utført som normalt..
25L i gjæringskaret.
OG: 1.055.
Men det som møtte meg i gjæringskaret i dag var spesielt.. har aldri sett lignende..
Det var et tjukt lag med gjærkake på toppen (3-4 cm), og man kunne se igjennom gjærkaret store klumper (type knyttet neve stor) så lå og dinglet under toppen på gjærkaka.
Under flytting til tappekaret så fikk jeg med veldig mye grums grunnet disse kompisene som lå og fløt under gjærkaka..
Når jeg skulle måle utgjæringen med hydrometret så la jeg merke til at det var som å sette den i øl som er ferdig karbonert.. den ble fylt opp av bobler rundt seg og fløt opp.. noe som gjorde avlesning litt vanskelig.. men jeg tror den havnet på 1.010.
Det smaker "ferdig" øl av det. og jeg kjente ingen usmaker.
Allerede før man skal tappe det til karbonering så skummer det som om man tapper en ferdig øl fra flaske.
Og jeg endte opp med 18L i flaskekaret siden det nyttet ikke og tappe mer uten å få med bare grums..
Dette var helt nytt for meg.. og jeg lurer egentlig på om noen har erfart det samme?
Skulle tappe en pilsner på flaske i dag.
Pilsner malt, og Munich Malt, sammen med Saaz humle.
Stegmesket fra 62 grader til 69 før utskylling med 87 grader varmt vann.
Wlp800 som det er satt starter på.
Gjæringstid: 6 uker ved 10 grader.
Hele bryggeprossessen var utført som normalt..
25L i gjæringskaret.
OG: 1.055.
Men det som møtte meg i gjæringskaret i dag var spesielt.. har aldri sett lignende..
Det var et tjukt lag med gjærkake på toppen (3-4 cm), og man kunne se igjennom gjærkaret store klumper (type knyttet neve stor) så lå og dinglet under toppen på gjærkaka.
Under flytting til tappekaret så fikk jeg med veldig mye grums grunnet disse kompisene som lå og fløt under gjærkaka..
Når jeg skulle måle utgjæringen med hydrometret så la jeg merke til at det var som å sette den i øl som er ferdig karbonert.. den ble fylt opp av bobler rundt seg og fløt opp.. noe som gjorde avlesning litt vanskelig.. men jeg tror den havnet på 1.010.
Det smaker "ferdig" øl av det. og jeg kjente ingen usmaker.
Allerede før man skal tappe det til karbonering så skummer det som om man tapper en ferdig øl fra flaske.
Og jeg endte opp med 18L i flaskekaret siden det nyttet ikke og tappe mer uten å få med bare grums..
Dette var helt nytt for meg.. og jeg lurer egentlig på om noen har erfart det samme?