Norbrygg blir med på europeisk hjemmebryggerkonkurranse 9. oktober

Per Øyvind Arnesen

Dommerkomite
Norbrygg har blitt invitert med til å bli med på den første, europeiske hjemmebryggerkonkurransen, som går av stabelen 9. oktober i Roma. Hjemmesiden til konkurransen finnes på http://www.movimentobirra.it/pagina.aspx?id=28 (velg engelsk på venstresiden) og https://www.facebook.com/europeancompetition/). Vi hadde egentlig plan om å få til noe i samarbeid med European Homebrewers Association om noen år, men italienerne kom i gang litt raskere.

Vi har ikke fått koblet NM på denne konkurransen når det gjelder typer, antall flasker, etc. Vi ønsker selvsagt å delta, derfor vil vi invitere klassevinnerne i NM fra 2014, 2015 og 2016 til å delta med ølene sine. Hva de vant NM-klassen sin med er ikke viktig, her må vi skaffe øl som kan passe inn i konkurransereglene.

Det er satt opp 6 hovedkategorier, og vi må delta med minst 2 øl i hver av kategoriene (minst 3x 0,33l-flasker, merking er uviktig). Vi kan totalt stille med maksimalt 16 øl i konkurransen. Ølene blir bedømt ut fra BJCPs typekategoriseringer, slik at vi må finne ut hva slags type ølene er ut fra deres kategorisering.

Den europeisk mesteren får en http://www.polsinelli.it/shop/agita...entola-motorizzata-per-ammostamento-50-l.html som premie, i tillegg er det gavekort som gies til hvert land ut fra antall vinnere, etc.

Øltypene som vi må stille med er:

Belgian and French beers
24: Witbier, Belgian Pale Ale, Biere de Garde
25: Belgian Blond Ale, Saison, Belgian Golden Strong
26: Trappist Single, Belgian Dubbel, Belgian Tripel, Belgian Dark Strong Ale

American beers
1: American Light Lager, American Lager, Cream Ale, American Wheat Beer
18-22: Blonde Ale, American Pale Ale, American Amber Ale, California Common, American Brown Ale, American Porter, merican Stout, Imperial Stout, American IPA, Specialty IPA: Belgian IPA, Specialty IPA: Black IPA, Specialty IPA: Brown IPA, Specialty IPA: Red IPA, Specialty IPA: Rye IPA, Specialty IPA: White IPA, Double IPA, American Strong Ale, American Barleywine, Wheatwine

English, Scottish and Irish beers
9C: Baltic Porter
11: Ordinary Bitter, Best Bitter, Strong Bitter
12A: British Golden Ale
12C: English IPA
13-17: Dark Mild, British Brown Ale, English Porter, Scottish Light, Scottish Heavy, Scottish Export, Irish Red Ale, Irish Stout, Irish Extra Stout Sweet Stout, Oatmeal Stout, Tropical Stout, Foreign Extra Stout, British Strong Ale, Old Ale, Wee Heavy, English Barleywine

German and Czech beers
3-8: Czech Pale Lager, Czech Premium Pale Lager, Czech Amber LAger, Czech Dark Lager, Munich Heles, Festbier, Helles Bock, German Leichbier, Kölsch, German Helles Exportbier, German Pils, Märzen, Rauchbier, Dunkles Bock, Vienna Lager, Altbier, Kellerbier (Pale, Amber), Munich Dunkel, Schwarzbier
9A: DobbelBock
9B: Eisbock
10: Weissbier

Experimental beers
27: Gose, Kentucky Common, Lichtenhainer, London Brown Ale, Piwo Grodziskie, Pre-Prohibition Lager, Pre-Prohibition Porter, Roggenbier, Sahti
29: Fruit Beer, Fruit and Spice Beer, Specialty Fruit Beer
30: Spice, Herb or Vegetable Beer, Autumn Seasonal Beer, Winter Seasonal Beer
31: Alternative Grain Beer, Alternative Sugar Beer
32B: Specialty Smoked Beer
33: Wood-Aged Beer
34: Clone Beer, Mixed-Style Beer, Experimental Beer
X3: Italian Grape Ale (legg merke til denne meget utbredte øltypen i Europa :)

Sour and wild beers
23: Berliner Weisse, Flanders Red Ale, Oud Bruin, Lambic Gueze, Fruit Lambic
28: Brett Beer, Mixed-Fermentation Sour Beer, Wild Specialty Beer
 
Tilbake
Topp