Gose/APA. Eller: funker en velhumlet Gose?

Stig Aa.

Norbrygg-medlem
Har bare laget én Gose tidligere, og den ble ganske vellyket. Syrnet i kjelen og kokte ikke, derfor bare tørrhumling.

Hvordan funker det å koke opp etter syrning og humle den som en velhumlet APA? Blir det smaksmessig kræsj? Noen som har erfaringer med det?
 
Tror det er lett for at bitterheten og syren kan kræsje, men du kan jo tilsette noe helt på slutten, evt lavere alfasyre. Men tror tørrhumle gir best resultat.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Jeg har laget velhumlet berliner weisse med kjelesyrning (idoform). Brukte 30 g amarillo 5 min før kokeslutt (25l), og 50 gram tørt. IBU var iflg beersmith 6, men sikkert noe høyere reelt. Humla fungerte bra, og maskerte til en viss grad den noe endimensjonale syrligheten. Er enig med bjartenataas i at syre og høy bitterhet lett krasjer.
 
Tilbake
Topp