Det år fint det. sikkert mer effektivt med 0C men man tar det man har. Selv unngår jeg coldcrashing for å redusere fare for oksidering. Jeg setter bøttene er plass jeg også kan tappe øllet, venter noen timer slik at det får roet seg. Minicrashing?
Selv om gjæringskaret er helt tett? Altså om man tar av gjærlåsen og tetter hullet?Den går litt på innoverpust når gass og øl kjøles ned i bøtta. Da får du oksygen inn og noe av dette løses i øllet. Sekundært gir dette kortere holdbarhet, og i større mengder gir det pappsmak, samt at humlesmak dør raskere.
Selv om gjæringskaret er helt tett? Altså om man tar av gjærlåsen og tetter hullet?
Vanlig ballong fungerer ikke da det kreves for mye trykk til å blåse den opp.Kanskje fylle en ballong med co2, å feste den i gjærlåsen? (Har ikke prøvd,men det burde vel kanskje funke?)
Ok, så man klarer ikke å blåse opp ballongen fra co2 tanken,eller for mye trykk i forhold til bøtta? Edit: skjønner hva du mener...Vanlig ballong fungerer ikke da det kreves for mye trykk til å blåse den opp.
Ok, så man klarer ikke å blåse opp ballongen fra co2 tanken,eller for mye trykk i forhold til bøtta? Edit: skjønner hva du mener...
Ok, jeg tenkte mere pre fylle ballongen med co2 for å så feste den på gjærlåsen..Jeg var litt rask. Mente at det ikke funker å feste en tom ballong på gjærlåsen.