Ispindel - elektronisk hydrometer til overvåkning av gjæring og temperatur

Hei


En del tyske brygger har utviklet en elektronisk hydrometer til overvåkning av gjæring og temperatur.

Data blir sent via wifi til ubidots og visualisert der. Data kan også bill inbundet i en gratis brygge software

Prinsippet er ikke ulik som finnes kommersiell men en home made ispindel koster i underkant av 300 - 500 nok hvis man har litt peiling om elektronik og har noe tekniske ferdigheter.

Alt er open source og dokumentert her på github. Det meste er oversatt til engelsk men noe områder er fortsatt skrevet i tysk-

https://github.com/universam1/iSpindel/blob/master/docs/README_en.md

alle deler til ispindel kan bestilles her

http://www.3d-mechatronics.de/


tysk forum tråd ispindel floating.jpg Dashboard.jpg

http://hobbybrauer.de/forum/viewtopic.php?p=181792
 
Jeg merker terskelen blir litt høy for meg når det er tysk, men jeg vet jo hvor mange dyktige folk det er her inne som liker å dille med slikt som dette, så jeg håper flere prøver ut dette, for dette kan jeg tenke meg å prøve selv.
 
ba9fc70a7fc3b6c9190306b700e1bd3b.jpg


Noen som har funnet en ok beholder å ha dem i?


Sent from my iPad using Tapatalk
 
@FrankD kommer de som et sett slik? Er alt man mangler en beholder å ha de i også er de klar? Ellers lurer jeg på hva man må ut med for et slikt sett.
Kjenner jeg er på skikkelig dypt vann i følge med dette. Kan ingenting om elektronikk, ledninger, batteri, lodding, programmering, "flashing av software", 3d printing etc etc. Og kjenner jeg etter er jeg vel litt redd for nettopp slike ting.
Men fy søren så kjekt det hadde vært å hatt noe slikt.
 
Er ikke beholder med i settet du kjøper? Skulle tro at beholderens egenskaper er essensiell da det er vinkelen på stabil flyt som måles.
 
Er ikke beholder med i settet du kjøper? Skulle tro at beholderens egenskaper er essensiell da det er vinkelen på stabil flyt som måles.
Jeg hadde deler liggende. Utenom så store beholdere.
Det er sikkert en måte å kalibrere dette på.
Hvis ikke går det sikkert an å regne om verdiene. Jeg vil gjerne ha det inn på loggserveren jeg bruker. En liten linux boks med mysql.


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Jeg kan bestille DIY men det bør vel deles opp så momsen ikke kommer i tillegg, eller går det opp i opp med mere frakt ? Noen som tør liste opp så alt kommer med, er ikke stø i tysk.
 
Sist redigert:
Har alle delene liggende må bare mekke det sammen.. gikk for D1 Mini BATTERY Shield isteden for det som er i beskrivelsen..
http://www.ebay.com/sch/i.html?_fro...eld.TRS0&_nkw=D1+Mini+BATTERY+Shield&_sacat=0

Og denne,passer perfekt i lokket. Det er for mye bue i andre enden til at den vil funke der,kanskje varme røret opp og presse den flat hadde funket..

http://www.ebay.com/itm/131649897056?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

Vis vedlegget 29626
hva er den coilen? ja trådløs lading men hæ? ligger ikke denne å dubber i vørteren?
 
Er det non som vet om en sånn Wifi kan trenge gjenom en rustfri gjæringstank med tre lag ss plate, glycol og skumisolasjon?
 
Er det non som vet om en sånn Wifi kan trenge gjenom en rustfri gjæringstank med tre lag ss plate, glycol og skumisolasjon?

Ren gjetting, men vil tro du får litt svake signaler i beste fall. Vinkelen på antennen har også veldig mye å si. Transmittereffekten er nok ikke så stor på disse små greiene, men det kan man kanskje konfigurere. Du kan evt prøve (veldig uvitenskapelig forslag) se på mottakerstyrken på mobilen din, den oppgis i dBm i en eller annen meny, og så se hva styrken er inni tanken, så ser du hvor mye effekt tanken tar fra deg.
 
Min mistet forbindelsen når jeg la lokket på tanken.
Farradays bur er vel laget omtrent slik?


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Tilbake
Topp