Karbonering Kølsch

Hei å hopp, har hatt etparÅsjue liter kølsch stående til karbonering et par uker på ca 22grader, men opplevde veldig dårlig kullsyre produksjon :-( tilsatte ca 6,5 gr sukker pr liter. Jeg tenkte ja ja.. shit happens, så jeg heiv det i kjøleskap til lagring. En uke har gått,men jeg kan ikke annet enn irritere meg hver gang jeg går forbi kjøleskapet !%% for at ølet er rimelig flatt. Her er spørsmålet mitt .. Er det noe ide å ta det ut igjen av kjøleskapet å prøve å sette det varmere ei ukes tid? Si på en 25-26 grader? Eller vil det sette noe usmak i ølet pga at temperaturen vil svinge fra ca 5 grader ( i kjøleskapet) til 25 grader( på varmekabler) ??
 
Opplevde det samme med en wisebeer, lite kullsyre og litt mye søt smak. Snudde/rørte på alle flasken så gjæra blanda seg på nytt og lot dem stå i rom temp 1 uke til. Fikk mer kullsyre og mye bedre smak :)
 
Tilbake
Topp