Gjær M02 fra Craft Series

Hvor mye tåler egentlig cider gjære M02 .

Har noen brukt denne over 12% ?

Jeg tenkte å lage en Champis lignende eple cider(ikke tørste drikk da).

Den består av eplecider fra europris og fruktfest fun saft og glukose .

Jeg tenkte jeg skulle carbonere naturlig på glassflaske med patent kork.
......Men hvis gjæren dør, blir det ikke lett å lage bobbler .
 
Jeg brygget en kirsebærcider, eller forsøk på sådann med M02. Var ikke sikker på at alt sukkeret var gjærbart, men tok sjansen. Den gjæret vel til 0,998 eller så.
Endte opp med ABV på 11.5
Prøvde å karbonere som vanlig med sukker. Ble tilsatt i hver enkelt flaske. Det er såvidt det er kullsyre i dette.
Så min erfaring er at gjæren ikke tålte så høy ABV.
 
mmmmmm Hva med å tilsette litt M05 ett par,- tre fire dager før flasking da , eller vil det ødelegge for smak eller noe annet ?

Denne gjæren skal jo tåle ca. 18%.
 
Jeg har hatt et par forsøk med M02, men kun til litt sterk sider (8%). Den gjæret helt ut, men flaskekarboneringen tar lang tid. Tilsetting av gjærbart sukker for å få opp styrken på sideren har jeg dårlig erfaring med. Det blir bare enda tørrere og smaker alkohol.

Etter tre forsøk med sider, er jeg dog rimelig sikker på at naturgjæring gir best smak, og juicen må være av så god kvalitet og med så mye smak som mulig.
 
Tilbake
Topp