Rocketeer festival Beer

bjørn erik bjerk

Norbrygg-medlem
Noen som har oppskrift ?
9d87307408627da0efeeb94d950ed96f.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Hei Bjørn Erik.

Hvor har du smakt den? Jeg har ikke sett den siden Bergen Fest i sommer...

Her har du originaloppskriften fra da jeg vant hjemmebryggerkonkurransen på Bergen Ølfestival 2016.
Var med å brygge originaloppskriften oppskalert til 1000l med Hansa på Waldemars i Kalfaret. Det var det som kom på fat.
Det som kom på flaske ble nedskalert til 4,7%, brygget og tappet på CB i Kristiansand.

HOME BREW RECIPE:
Title: BØ 2016 konk 02 Rug
Author: Arve Solli

Brew Method: BIAB
Style Name: American Pale Ale
Boil Time: 60 min
Batch Size: 14 liters (ending kettle volume)
Boil Size: 18 liters
Boil Gravity: 1.041
Efficiency: 80% (ending kettle)


STATS:
Original Gravity: 1.052
Final Gravity: 1.013
ABV (standard): 5.13%
IBU (tinseth): 31.55
SRM (ebcmorey): 13.82

FERMENTABLES:
2.3 kg - United Kingdom - Maris Otter Pale (79.3%)
0.4 kg - German - Rye (13.8%)
0.2 kg - United Kingdom - Crystal 30L (6.9%)

HOPS:
2 g - Warrior, Type: Pellet, AA: 14.7, Use: First Wort, IBU: 3.51
5 g - Centennial, Type: Pellet, AA: 10.1, Use: Boil for 60 min, IBU: 9.96
15 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 6.8, Use: Boil for 15 min, IBU: 9.98
10 g - Centennial, Type: Pellet, AA: 10.1, Use: Boil for 10 min, IBU: 7.22
15 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 6.8, Use: Boil for 1 min, IBU: 0.87
10 g - Centennial, Type: Pellet, AA: 10.1, Use: Dry Hop for 6 days
10 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 6.8, Use: Dry Hop for 6 days

MASH GUIDELINES:
1) Infusion, Temp: 66 C, Time: 60 min, Amount: 16.5 L
2) Sparge, Temp: 78 C, Time: 10 min, Amount: 3.7 L

OTHER INGREDIENTS:
0.25 tsp - Super Moss, Time: 15 min, Type: Fining, Use: Boil
1 tsp - Gjærnæring, Time: 15 min, Type: Other, Use: Boil

YEAST:
Wyeast - London Ale III 1318
Starter: Yes
Form: Liquid
Attenuation (avg): 73%
Flocculation: High
Optimum Temp: 17.78 - 23.33 C
Fermentation Temp: 18 C

Generated by Brewer's Friend - https://www.brewersfriend.com/
Date: 2017-10-25 09:44 UTC
Recipe Last Updated: 2016-07-01 17:16 UTC


Ps. Vi snakkes vel i utdrikkingslaget til Knut? Invitasjon kommer :)
 
Det var min elste datter (Ida Marie) som var på ølsmaking forrige helg, og dette var en av 6 øl de fikk smake... og 1 av de 2 hun likte.
Tenkte det kunne vært noe å brygge... litt fett at det er din oppskrift da:)
seff kommer jeg der, har du planer om å sette noe brygg for anledningen ?
 
Tilbake
Topp