Hjelp til kveik

Jeg har fått tak i 2 ml kveik som jeg ønsker å formere og tørke. Hvordan gjør jeg dette? Må kveiken lage øl først?
 
Sist redigert:
Du kan jo sette starter på den, men det funker best hvis du klarer å holde 30C++ litt avhengig av hvilken kveik du har. Våt kveik holder seg bra i kjøleskap i flere måneder, med en økende risiko for at den blir sur. Jeg ville brygget snarest mulig, om så kun for å få topphøsta frisk gjær som da kunne blitt tørka og fryst. Da varer det "evig".
 
Du kan jo sette starter på den, men det funker best hvis du klarer å holde 30C++ litt avhengig av hvilken kveik du har. Våt kveik holder seg bra i kjøleskap i flere måneder, med en økende risiko for at den blir sur. Jeg ville brygget snarest mulig, om så kun for å få topphøsta frisk gjær som da kunne blitt tørka og fryst. Da varer det "evig".
Kveiken er fra i vår. Hvordan kan jeg finne ut om den er sur?
 
Lukter det gjær så er alt ok. Lukter det eddik eller noe unaturlig så er det bare å skylle ut. Er den nesten et år gammel er det kanskje like greit å få seg et nytt rør eller en vakumert tørket en.
 
Tilbake
Topp