Gjær, 500g pakke vs porsjonsposer.

Hei!
Brygger mye Saison for tiden og vurderer å kjøpe en 500g pose med gjær. Noen som har innspill på om det er f.eks større infeksjonsfare ved å kjøpe gjær i større kvanta eller om det er andre bakdeler med dette?
 
Det påstås at gjæren mister vitality ganske kjapt etter å ha vært eksponert for luft. Selv om du vakumpakker etterpå.
 
Kjøpte en halvkilo US 05 tidlig i vår og vacuumpakket i 46g porsjoner,passende til 50l batcher.
Oppfører seg normalt enda,ihvertfall.
Blir jo mye billigere,ca en tredel i forhold til 11,5g pakker,så vi kjører på videre.
 
Har også prøvd dette, kjøpte inn 500 gr. pakke med S-04 og US-05 som snart er halvfulle, kun lukket de med teip og satt de i fryser etter bruk.
Ikke merket noen forskjell mot bruk av 11,5 grams pakker ennå. Måler opp for hver batch og er nøye med hygienen.
Er usikker om de taper seg over tid, mine er ca 3-4 mnd gamle, kanskje en skal over pitche litt etter hvert.
Pleier og legge meg litt over uansett, utdrag fra Brewers Friend fra en batch.
Cells Available:
440 billion cells
Pitch Rate As-Is:
0.81M cells / mL / °P
Target Pitch Rate Cells:
409 billion cells
Difference:
31 billion cells
Starter not required! You're good!
 
Tilbake
Topp