Beavertown Black Betty (Black IPA)

Synes black IPAs er meget knas, og av de jeg har prøvd tidligere er Beavertown Black Betty den som har fått best score. Bryggselv har 7 Fjell Svartediktet som allgrain sett, men det er nok citra humlen i Black Betty som gjør denne til ett par hakk bedre for min gane. Noen med bedre kunnskap på oppskrift sammensetting som kan hjelpe meg her?

Black Betty - Beavertown Brewery
 
Jeg ville gjort noe slikt:

Volume 25 litres
OG 1068
Boil Volume 30 litres
Boil gravity 1057
Alcohol (ABV) 7.3 %
Colour 60 EBC (Very dark brown)
Bitterness 74 IBU
BU:GU 1.09
FG 1012

Fermentables

Pale Malt 7 EBC 5800 g
Cara Crystal 120 EBC 400 g
Caramalt 35 EBC 300 g
Carafa II 1150 EBC 150 g
Carafa III 1400 EBC 150 g

Total grain weight for mash: 6800 g

Hops
Columbus 16.0 % 10 g 60 min
Columbus 16.0 % 75 g 15 min
Citra 11.0 % 50 g Whirlpool
Chinook 12.6 % 25 g Whirlpool
Citra 11.0 % 50 g Dry Hop
Chinook 12.6 % 25 g Dry Hop

Fermentation
Fermentation SafAle US-05 20 °C 14 days
 
Omsider så ble denne brygget. Den ble meget god, ikke fult så fruktig som orignalen. Blir nok å legge til litt ekstra smakshumle neste gang, og kanskje litt mer tørrhumle. Vi får se om jeg ikke tar kun en justering av gangen. For denne blir nok brygget flere ganger!

Igjen takk for oppskrift.

Dumt vinmonopolet ikke har den i sortimentet lengre så jeg får sammenlignet.
 

Vedlegg

  • 3YLCiDUA.jpeg
    3YLCiDUA.jpeg
    504 KB · Sett: 34
Tilbake
Topp