Birger Eriksen-dagen

Wlp007 er jo arbeidshest numero uno. Kristianiastudentene brukte jo den til sin egen horizon-stout og de skrøyt veldig av den With licence to ferment visstnok. Men å ha nok er alltid en forutsetning.
 
Etter to-stegs starter burde jeg ha ca. 459 milliarder celler. Får satse på at det er nok og at jeg har nok oxygen igjen. [emoji41]

Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
 
Blir det helt feil å tilsette en skvett Oskar Blues (admiral Oskar Kummetz) for å minnes dem som gikk ned?
Jeg personlig synes nok at akkurat for et øl som skal hylle en norsk krigshelt, så blir det feil, men det er jo opphavsmann @Miguel som bør ha siste ord.

9. april var det ganske harde tak, og det var ikke sånn at tyskerne var passive heller. Se gjerne videoklippene på denne siden:
Senkingen av «Blücher»

I fjor laget jeg imidlertid ølet "Cannon Fodder", en baltisk porter, med klare referanser til Blücher på etiketten, fordi jeg ikke rakk å være med på bryggingen 9. april. I et slikt øl vil det nok kunne passe.

20180715_203421-cannon-fodder.jpg
 
Sist redigert:
Ghetto-rig FTW
e05729b1a5cf75cacfb9bec3cb5fa212.jpg


Sent fra min LON-L29 via Tapatalk
 
Pokker, har et problem. Den gikk bokstavlig talt bare til 11. Eller mer nøyaktig 1.100. Refeaktometeret viser ca. 1.114, kan jeg stole på det?

76988504de08d859ab9d9ae9f829fcf7.jpg


Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
 
Pokker, har et problem. Den gikk bokstavlig talt bare til 11. Eller mer nøyaktig 1.100. Refeaktometeret viser ca. 1.114, kan jeg stole på det?

76988504de08d859ab9d9ae9f829fcf7.jpg


Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
Det ser jo sånn ut, at dersom skalaen hadde gått til 1.114 så er det ca der den ligger.
Du kan ta å vanne ut prøven din med 50% vann. Da får du halve OG. Altså skal den da ligger på 1.057.
 
Noen som har målt sg under mesking?
Har mesket i 50 minutter og har sg på 1050. Har 7.5 kg malt på 25 liter.
Synes det er mistenkelig lavt. Mesken er tykk i brattbergeren. Det rant selvfølgelig over maltrøret og ned i kokekjel. Sammens med litt matkorn. Spørs om jeg må filtrere før kok. IMG_20190409_144003060-picsay.jpg IMG_20190409_144003060-picsay.jpg IMG_20190409_145249865-picsay.jpg Beregnet 3 timer kok.
 
Noen som har målt sg under mesking?
Har mesket i 50 minutter og har sg på 1050. Har 7.5 kg malt på 25 liter.
Synes det er mistenkelig lavt. Mesken er tykk i brattbergeren. Det rant selvfølgelig over maltrøret og ned i kokekjel. Sammens med litt matkorn. Spørs om jeg må filtrere før kok.
Beregnet 3 timer kok.

Hvilket sluttvolum etter kok sikter du på, med hvilken OG?
 
Hvilke humler bruker dere? Har gått på en smell, har for lite Magnum. Ombestemte meg og brygger heller 40 liter enn 20. Jeg har CTZ, Centennial, Simcoe, Northern Brewer, Perle.
 
Hvilke humler bruker dere? Har gått på en smell, har for lite Magnum. Ombestemte meg og brygger heller 40 liter enn 20. Jeg har CTZ, Centennial, Simcoe, Northern Brewer, Perle.
Jeg bruker Target. Men på dette ølet er det ikke så viktig hvilken humle det er.
Ville gått for humle med høyest AA så ikke det blir så mye humlegrums.
 
Tilbake
Topp