Birger Eriksen-dagen

Norbrygg har godt samarbeid med flere bryggebutikker. Norbrygg Oslo har flere samarbeid med Ila /Strømmen Hjemmebrygg.
Skulle vi ha laget en grunnpakke til neste år hvor man ‘bestilte’ malt og/eller humle etter fastsatt oppskrift?
Eksempelvis
‘Trenger malt for en Birger til 25L’, og så kunne man bare hente en ferdig maltpose?
Mange har maltlager, mens andre ikke ønsker / har plass til det. Et ‘sett’ kunne derfor gjort det lettere for flere og delta.
 
Norbrygg har godt samarbeid med flere bryggebutikker. Norbrygg Oslo har flere samarbeid med Ila /Strømmen Hjemmebrygg.
Skulle vi ha laget en grunnpakke til neste år hvor man ‘bestilte’ malt og/eller humle etter fastsatt oppskrift?
Eksempelvis
‘Trenger malt for en Birger til 25L’, og så kunne man bare hente en ferdig maltpose?
Mange har maltlager, mens andre ikke ønsker / har plass til det. Et ‘sett’ kunne derfor gjort det lettere for flere og delta.
Og nå som vi nesten hadde @Finn Berger med på å brygge dette...;):p
 
Norbrygg har godt samarbeid med flere bryggebutikker. Norbrygg Oslo har flere samarbeid med Ila /Strømmen Hjemmebrygg.
Skulle vi ha laget en grunnpakke til neste år hvor man ‘bestilte’ malt og/eller humle etter fastsatt oppskrift?
Eksempelvis
‘Trenger malt for en Birger til 25L’, og så kunne man bare hente en ferdig maltpose?
Mange har maltlager, mens andre ikke ønsker / har plass til det. Et ‘sett’ kunne derfor gjort det lettere for flere og delta.
Kjempegod ide!
 
Det var bare en referanse til Finn sin holdning til å brygge ferdige sett.

Jeg husker med gru den diskusjonen, hvor jeg blei beskyldt for å ha holdninger som er meg veldig fremmede. For ordens skyld: Folk kan brygge med sett så mye de vil for meg. Jeg ser ikke ned på dem av den grunn.

Samtidig må det være lov å mene at hjemmebrygging som hobby - som alle hobbyer - i sin natur dreier seg om å skaffe seg størst mulig kunnskap om, og kontroll over, alle sider av det håndverket det faktisk er. Og i det perspektivet synes jeg det er synd at så mye av råvarene omsettes som ferdige pakker. Den enkelte brygger kan sjølsagt lære veldig mye av å brygge med et sett, men fenomenet som helhet synes jeg det er rimelig å se som en vending vekk fra det jeg mener hjemmebryggingen burde dreie seg om.

Som kokurranse-ide synes jeg det gir god mening at alle brygger den samme oppskrifta med nøyaktig de samme ingrediensene. Men jeg veit ikke om et sett nødvendigvis er den beste måten å få til det på; brygget skal jo tilpasses det egne bryggeriet. Man kan i alle fall ikke kreve at alle skal bruke settet.

Og det er sikkert et godt læringsprosjekt å gjennomføre noe sånt. Hvis folk kan møtes, smake hverandres brygg og diskutere hvorfor de er blitt ulike - i den grad de er blitt det - kan man sikkert få mye ut av det. Noe sånt kunne jeg godt tenke meg å være med på - og om det ble laget sett man kunne benytte, ser jeg ikke det som noe hinder for egen deltakelse:p.
 
Jeg husker med gru den diskusjonen, hvor jeg blei beskyldt for å ha holdninger som er meg veldig fremmede. For ordens skyld: Folk kan brygge med sett så mye de vil for meg. Jeg ser ikke ned på dem av den grunn.

Samtidig må det være lov å mene at hjemmebrygging som hobby - som alle hobbyer - i sin natur dreier seg om å skaffe seg størst mulig kunnskap om, og kontroll over, alle sider av det håndverket det faktisk er. Og i det perspektivet synes jeg det er synd at så mye av råvarene omsettes som ferdige pakker. Den enkelte brygger kan sjølsagt lære veldig mye av å brygge med et sett, men fenomenet som helhet synes jeg det er rimelig å se som en vending vekk fra det jeg mener hjemmebryggingen burde dreie seg om.

Som kokurranse-ide synes jeg det gir god mening at alle brygger den samme oppskrifta med nøyaktig de samme ingrediensene. Men jeg veit ikke om et sett nødvendigvis er den beste måten å få til det på; brygget skal jo tilpasses det egne bryggeriet. Man kan i alle fall ikke kreve at alle skal bruke settet.

Og det er sikkert et godt læringsprosjekt å gjennomføre noe sånt. Hvis folk kan møtes, smake hverandres brygg og diskutere hvorfor de er blitt ulike - i den grad de er blitt det - kan man sikkert få mye ut av det. Noe sånt kunne jeg godt tenke meg å være med på - og om det ble laget sett man kunne benytte, ser jeg ikke det som noe hinder for egen deltakelse:p.
Det var ikke i det hele tatt meningen min å starte opp igjen den diskusjonen. Jeg bare fyrte av fra hofta av ren refleks.

Hadde vært kjekt om du var med å brygget Birger Eriksen til neste år. Ferdig maltbase eller ikke.
 
Man kan evt lage et regneark brukere laster ned eller sender til potensiell samarbeidsbutikk hvor maltmengder er oppgitt ved siden av verdier for meskeeffektivitet.
 
Med de Youngs-bøttene jeg gjærer i er det så mye lekkasje langs lokket at gjærlåsen stort sett er for syns skyld - og hvis det mot formodning skulle slumpe til å bli tett en gang.
 
Neste år er forresten 9. september på skjærtorsdag, så da har forhåpentligvis flere mulighet til å være med! Mistenker at jeg er låst til hyttetur selv men :p
 
Neste år er forresten 9. september på skjærtorsdag, så da har forhåpentligvis flere mulighet til å være med! Mistenker at jeg er låst til hyttetur selv men :p
Ah... Skal godt gjøres at jeg er hjemme da, ja... o_O Holder det at ølet står til gjæring da (tenker alternativt å brygge i palmehelgen)
 
Dersom det er en trøst, er du ikke alene
1eb69a26f50a86d3326193dec9aa131d.jpg
 
Tilbake
Topp