Salter og vannjusterings ingredienser

Det kommer an på hvordan de er oppbevart og hva slags krydder. Gammelt krydder smaker og lukter ofte mindre, og krydder med oljer i seg kan harskne. Er du i tvil, kjøp nytt.
 
Det kommer an på hvordan de er oppbevart og hva slags krydder. Gammelt krydder smaker og lukter ofte mindre, og krydder med oljer i seg kan harskne. Er du i tvil, kjøp nytt.

Er disse jeg tenker på:

Kalsiumkarbonat CaCO3 (kritt)
Kalsiumklorid CaCl2
Kalsiumsulfat CaSO4 (gypsum)
Magnesiumsulfat MgSO4
 
Aha. Kjemikalier.
Ja, da kan du se bort fra det jeg skrev. ;-)

Tror du kan ha et liberalt forhold til utløpsdatoer på kjemikalier. Noen kan ta opp i seg vann og må derfor doseres litt høyere. Hvis de er oppbevart sammen, kan du se om gipsen er blitt knallhard. Da har de ligget i fuktig miljø. Hvis gipsen fremdeles er pulver, ville jeg brukt de som om de var ferske.
 
Tilbake
Topp