Opprydding på flaske eller fat?

MortenSickel

Norbrygg-medlem
Jeg har en batch Mangrove Jack American IPA som begynner å nærme seg ferdiggjæret og kan få litt ekstra sukker og flaskes i løpet av en dag eller to. Så lurer jeg på, bør jeg flaske det med en gang det er ferdiggjæret, eller vil det ha godt av å ha litt ekstra tid i gjæringskaret? Er det likegyldig for gjærens oppryddingsarbeid om den er på kar eller flaske eller har den bedre forhold et sted enn et annet?
 
Så lenge ølet har fått et par døgn etter endt gjæring til å rydde opp etter sukkerfesten så kan du bare flaske. IPA er jo ferskvare så etter 14 dager karbonering og 4-7 dager i kjøleskapet burde det være superb.

Nå er det selvfølgelig greit å sjekke karbonering og smak etter 4-7 dager, da er det bare ta en flaske og hive i fryseren en halvtime/time, for vitenskap selvfølgelig :D

Et lite tips for å følge med på karbonering er å flaske ei flaske i plast. Da kan du klemme daglig på flasken for å kjenne åssen det går.
 
Tilbake
Topp