Lagring av fat i rom temperatur

ADale

Norbrygg-medlem
Butikk øl kan jo stå lenge i rom temperatur, men mitt inntrykk er at dette ikke gjelder for hjemmebrygg. Hvor lenge kan et fat stå i rom temperatur uten å ta nevneverdig skade? Det er fullt i kjøleskapet, så jeg måtte ta ut et fat med Ale (Farmhouse Ale).
 
Vanskelig å svare nøyaktig på. Prosessene som fører til dårligere øl går raskere i varmen, så det er nok litt avhengig av utgangspunktet til ølet.

Når det er sagt, så har jeg mine fat i romtemperatur, og oppbevarer de slik i månedsvis. Det fungerer fint for meg.
 
Vanskelig å svare nøyaktig på. Prosessene som fører til dårligere øl går raskere i varmen, så det er nok litt avhengig av utgangspunktet til ølet.

Når det er sagt, så har jeg mine fat i romtemperatur, og oppbevarer de slik i månedsvis. Det fungerer fint for meg.
Betryggende å høre. Avhenger jo helt sikkert med øltype. IPA tåler kanskje ikke det så bra. Den er jo best fersk.
 
Tilbake
Topp