gjæra har sikkert gjort sitt. Tilsett karboneringsgjær, eks lallemand cbc-1. den spiser opp resten av sukkeret (og lager co2) og tar livet av det som er igjen av be-256 i samme operasjonBelgisk quadruppel - BE-256
BryggSelv sett St. Berhardshund - helt Ok OG og FG. Tilsatt ca 8 g sukker pr liter for karbonering. Helt dødt etter 8 dager karbonering. Hva kan gjøres for å redde ølet? Eller bare å slå ut? NB Knakende god smak......
Hvordan gjøres det? Uten å få mye oksygen i flaskene?gjæra har sikkert gjort sitt. Tilsett karboneringsgjær, eks lallemand cbc-1. den spiser opp resten av sukkeret (og lager co2) og tar livet av det som er igjen av be-256 i samme operasjon
Hvordan gjøres det? Uten å få mye oksygen i flaskene?
Det @loebrygg sierHvordan gjøres det? Uten å få mye oksygen i flaskene?
Det er nok en god idé å finne årsaken til manglende futt. Det enkleste er å måle ølet. Hvis SG = FG har karboneringen gått sin gang, men lekket ut igjen. Da er kanskje korkene problemet. Hvis SG er høyere enn FG, tyder det på at det ikke har foregått noen ettergjæring, og da er gjæren problemet. Da kan det være smart å tilsette CBC-1 eller F2 karboneringsgjær.Har det samme problemet med Kinn vintervarmer. US-04 OG 1.090 FG 1.020 tilsatt to sukkerbiter på 0.5 og en på 0.33 null kullsyre. Er det bare å vippe av korkene og tilsette litt mer karboneringagjær?