Jeg har en slik, og er igrunn veldig fornøyd, hadde den bare fungert på shortneck-flasker også. Har ikke noe adapter som er beregnet for shortneck, heller.Ikke så veldig dumt spørsmål kanskje, men er det noen her som har Brewcrafter Mottrykksfyller, og kan verifisere at det ikke er nødvendig med avkjølt øl for å bruke den ?
Vis vedlegget 70299
Har bestilt. Blir spennende å prøve. Håper bare Postnord leverer før nyttårJeg har en slik, og er igrunn veldig fornøyd, hadde den bare fungert på shortneck-flasker også. Har ikke noe adapter som er beregnet for shortneck, heller.
Men fylleren i seg selv er veldig kjekk.
Jeg har ikke forsøkt å flaske uavkjølt øl, men min erfaring er å reduserer skumdannelsen ved å heve trykket i fatet, og dernest flasketrykket. Da frigis lite CO2 fra væsken under flaskingen, og minimalt med skumming.
Hvor mye jeg hever trykket, avhenger av hvor karbonert øl'et er.
Jeg har ikke erfart at dette medfører overkarbonerte flasker heller.
Tror nok den samme fremgangsmåten kan også benyttes med uavkjølt øl.
Helt innafor i enkelte tilfeller, men ikke mange, bruker det på saks og gjær poser rett før pitch, kar om de skal bli stående en stund uten bruk(før lagring) og tilt en gang i blant.Bruker stortsett starsan til alt, men innimellom så tyr jeg til sån etanol desinfeksjons spray (skylles bort med vann)
Vis vedlegget 70431
Vis vedlegget 70430
Er dette innafor?
(bruker starsan når jeg skal bruke noe, men dette her til å rengjøre i etterkant).
Den løsningen der av etanol pga propan fordamper vel ganske raskt? Er ikke mye igjen av de stoffene hvis det får tørke i noen minutter?Helt innafor i enkelte tilfeller, men ikke mange, bruker det på saks og gjær poser rett før pitch, kar om de skal bli stående en stund uten bruk(før lagring) og tilt en gang i blant.
Stemmer det, jeg bruker 75% så går det noen minutter lengre. Om du lurte på hvordan jeg bruker antibac så kan jeg si litt om det. Før pitch så sprayer jeg 75% på en babyklut(de loer lite også er de så myyyyyke) så tørker jeg av saksa og posen, gjæra er oppi vørteren for 75% har fordampet.Den løsningen der av etanol pga propan fordamper vel ganske raskt? Er ikke mye igjen av de stoffene hvis det får tørke i noen minutter?
Jeg har ingen erfaring med dette, men spiseskjeer med ukjent sirup og maltekstrakt er noe vanskelig å beregne, men 1kg sukker på 14 liter gir deg ca 4,5%.Lurer på om min tråd ble slettet - så var vel noe i mot hva som er lov til å poste her?
Fikk ikke noen beskjed ang. hvorfor heller.
Så forsøker som et dumt spørsmål:
Lager 'tomtebrygg' med variasjon til jul.
* 14L vann
* 11gr US-05 (Safeale) gjær
* 3-4 ss maltekstrakt
* Einer (kokt ut av kvist)
* Et par klementiner med skall
* 1kg sukker
* 5-6 ss sirup
* Litt fatøl
Ønsker å få litt lett alkohol inn i dette. 3-4% kanskje?
Er det da bare å la det stå og gjære litt lengre?
2-3 dager på gjæringskar, og 1 dag på flaske med en sukkerbit for å få litt ekstra karbonisering?
Noen som har noe erfaring ang. dette?
Lurer på om min tråd ble slettet - så var vel noe i mot hva som er lov til å poste her?
Fikk ikke noen beskjed ang. hvorfor heller.
Så forsøker som et dumt spørsmål:
Lager 'tomtebrygg' med variasjon til jul.
* 14L vann
* 11gr US-05 (Safeale) gjær
* 3-4 ss maltekstrakt
* Einer (kokt ut av kvist)
* Et par klementiner med skall
* 1kg sukker
* 5-6 ss sirup
* Litt fatøl
Ønsker å få litt lett alkohol inn i dette. 3-4% kanskje?
Er det da bare å la det stå og gjære litt lengre?
2-3 dager på gjæringskar, og 1 dag på flaske med en sukkerbit for å få litt ekstra karbonisering?
Noen som har noe erfaring ang. dette?
Takk til både deg og Kloakk for svar!Med et hydrometer:
Hydrometer for øl, vin og cider - Ølbrygging AS
Måler sukkerinnhold helt opptil 1150!www.olbrygging.no
- snip -
Gjæra stopper ikke. Den reduseres til biologisk lav aktivitet.Var under oppfatningen av at man kunne stoppe gjæringen med å sette det kaldt, men dette er kanskje helt feil?
Er det derfor man hører historier om øl (og tomtebrygg) som eksploderer?Gjæra stopper ikke. Den reduseres til biologisk lav aktivitet.
Er det derfor man hører historier om øl (og tomtebrygg) som eksploderer?
Fordi gjæringen fortsetter selv om man setter det kaldt?
Så når det står over lengre tid, så vil det bli eksplosivt?
2 kg høres riktig ut. Jeg brukte 750 gram i et 19 liters fat med hveteøl og det ble passe smak og passe spicy. 2 kg på 50 liter blir akkurat samme mengde. Den brenner litt i munnen, men ikke så mye at det er ubehagelig å drikke et glass. Jeg har laget mjød med ingefær også, som ble smakløs, men det er så lenge siden at jeg ikke husker hvordan jeg gjorde det, vil tro at ingefæren ble kokt og avkoket tilsatt. Brukte sikkert for lite.Sia vi er inne på sånn "halvveis øl".
Har fått tilbud om å kjøpe 20 kg honning for en fin pris, og lurer på to batcher med en ganske plain honningmjød, og så et lite eksperiment med en karbonert ingefær mjød. Noen som har brukt ingefær før, og kan gi et lite hint om hvilken mengde som må til for en balansert smak? Tenkte kanskje rundt 2 kg fersk ingefær til 50 liter mjød.
Jeg koker opp vannet til mjøden, koker i ti minutter der jeg humler med cascade eller centennial til over 10 IBU. Skrur av varmen, og rører inn honninga ved ca 90 grader. Tanken var å ha ingefæren nedi samtidig og la det stå en times tid med lokket på. Har ingefæren i en meskepose.Jeg vet ikke hvordan du har tenkt å tilsette ingefæren? Jeg hadde ikke lyst til å koke den så jeg laget et konsentrat som ble pasteurisert.
Jeg tviler på om noen av de der gjør noe som helst fra eller til. De kan ta ut grums, men gjør neppe ølet klarere.Til noe annet. Vet det er ulike oppfatninger om filter skal brukes. Jeg tenker at smaken ikke kan bli så mye annerledes om et lite filter står foran til fatet. Jeg har 3 filter med forskjellig mesh størrelse. Noen som kjenner de igjen på fargen, eller har en anbefaling om hvilket jeg skal bruke til ales?