Oppskriftsspørsmål

Tenkte å prøve denne sjokoladehavrestouten, som jeg har fått oppskrift på:

Vol: 23 liter
OG: 56
FG: rundt 20?
IBU: 30
EBC: 39

Pale malt 3800 g
Munich malt 427,5 g
Hvetemalt 427,5 g
Roasted Barley 104,5 g
Chocolate malt 104,5 g
Flaked Oats 266 g

Mesk på 66 grader i en time

Goldings 4,8%  52 g i 60 min
Goldings 4,8%  38 g i 5 min

WLP002

***

Men jeg lurer på et par ting:
1. Hvis jeg vil ha den ett lite knepp mørkere, uten å endre noe særlig på balansen ellers – hva gjør jeg da? Litt mer sjokolademalt?
2. Jeg har noe EK Goldings liggende, som det hadde vært fint å få brukt opp. Er det stor forskjell mellom Goldings og EK Goldings?
 
Finknus noe sjokolademalt, 50g f.eks. Legg denne øverst i mesken før du skyller, altså etter meskingen er ferdig. Skyll så mesken. Da vil du få mye av fargen, og balansen vil være tilnærmet lik den du har i oppskriften.

Bruk EKGen din. Dette er en ypperlig humle til dette formålet.
 
Tilbake
Topp