Wyeast hjeeelp!

Nå klarte jeg det kunststykket å smacke en wyeast gjær for å lage starter til søndagens brygg. Føltes bra i 2 minutt, til jeg kom på at det var feil gjær. Denne skal nemlig brukes i et brygg 1. pinsedag..  Har lagt den tilbake i kjøleskapet nå..er det en god løsning frem til den går i en starter i slutten av neste uke?
 
Da ville jeg nesten laget en starter av den i dag, og lagt den i kjøleskapet til neste helg.
 
Lage starter og sette den rett i kjølen, eller la den begynne å gjære, for så å ta den i kjøleskapet?
takk for svar:)
 
John P skrev:
Da ville jeg nesten laget en starter av den i dag, og lagt den i kjøleskapet til neste helg.

Hvorfor det?

Jeg ville tro at det er bedre at gjæren er i posen og sette en starter på vanlig måte senere, enn å sette en starter som er ei uke gammel da du brygger.
 
Støtter gustavf. Det eneste som skjer når gjærpakken "poppes" er at gjæren kommer i kontakt med en næringsoppløsning. La en ligge i kjøleskapet til du skal bruke den i starteren.
 
Tilbake
Topp