2 batcher brygget på forskellig tidspunkt i samme øleskap

Teenkte å sette batch nr 2 med wit på en uke tid til torsdag, problemet er at jeg allerede har en batch stående i øleskapet. Hva er bet mulig måte å stille inn temp med? 20 grader tapet til den nye batchen vil vel gi en lavere temperatur til den som allerede står der grunnet stormgjæring? På samme vis vil å bruke den gamle dunken å måle på gi for høy temperatur i den nye batchen =/ noen innspill?
 
Temperaturen i nedre del av skapet vil være en del under den over (med mindre du har vifter som transporterer varme rundt i skapet). Kan du flytte proben opp slik at det er 20 grader i luften omkring den øverste? Da vil det vel være kaldt nok nede til at skapet greier å nøytralisere varmen fra gjæren gitt at utgangspunktet er OK (pitche på under 20 slik at ingenting løper løpsk). Selv om det ikke er så mye konveksjon ute og å går så vil det vel sørge for rimelig effektiv kjøling den nederst. Og det skapes jo ikke mye varme i den øverste lenger.
 
Tilbake
Topp