Satte to omtrent like batcher og dem stoppet på 1010 og 1020, begge starta på 1050. Den som stoppa på 1020 hadde nottingham gjær og har gjæra på 19-20.5 grader siden jeg fant et sted at maks temp for denne var ca 21.
Siden det er mer å gå på i denne så lurer jeg på hva som skjer når jeg tilsetter 6g/L sukker for karbonering.
Jeg brukte ca 6-7g gjær på en 10liter og gjæringa starta innen kort tid. Har dette noe med alkoholstyrken å gjøre eller er det bare "tilfeldigheter. Var god dato på gjæra. Den som stoppa på 1010 hadde gjær fra et ølsett.
Siden det er mer å gå på i denne så lurer jeg på hva som skjer når jeg tilsetter 6g/L sukker for karbonering.
Jeg brukte ca 6-7g gjær på en 10liter og gjæringa starta innen kort tid. Har dette noe med alkoholstyrken å gjøre eller er det bare "tilfeldigheter. Var god dato på gjæra. Den som stoppa på 1010 hadde gjær fra et ølsett.
Sist redigert: