29.01.2011 Hjemmebryggerdager hos Nøgne Ø

Eduard

Norbrygg-medlem
Nøgne Ø inviterer igjen til Hjemmebryggerdager. I dag er datoene satt til 29/1 og 26/3. Ølet er Pale Ale og prisen er 990,- pr person for begge dagene (eller 1040 hvis du bestiller en ekstra gjær- eller bakteriekultur). Alle deltagere får med seg 20 liter vørter og gjær hjem. Vi ønsker at alle gjør sitt beste og mest kreative med denne vørteren, f.eks smakstilsetninger, gjærtype, eller gjæringsemperatur.  For de som ønsker å kjøpe malt eller humle,så selger vi dette til rabbatterte priser denne dagen.

Når du melder deg på, må du huske å velge gjær. Sjekk tilgjengelige gjærtyper på www.whitelabs.com og indiker for oss hvilken du vil ha, så bestiller vi den for deg. Påmeldingsfristen er 25/12/2010.

I år foreslår vi at alle booker hotell selv.  Her er linker til noen overnattingssteder i Grimstad:
http://www.strandhotelfevik.no/ http://www.bieapart.no/
http://www.rica.no/Hoteller/Rica-Hotel-Grimstad/ http://www.visitnorway.com/no/Product/?pid=70495
http://www.grimstad-vertshus.no/
Program:
29/1
1000 Innmesking
1300 Lunch
1400 Hjemmebryggerforum
1800 Knockout

26/3
1600 Innlevering til dommerpanel
1615 Ølsmaking med extended snacks
1900 Kåring av beste Pale Ale og mest kreative brygg
1915 Middag

Og hva får man for 990,- kr?
29/1
1. Være med å brygge Pale Ale
2. Lunch og en øl
3. Sjansen til å kjøpe malt til kr 10 per kg og humle til 200 kr per kg
4. En dag med trivelige hjemmebryggere der alle kan lære masse av hverandre.
5. 20 liter Pale Ale vørter og egenvalgt gjær til å ta med på slutten av dagen(bøtte også selvsagt).

26/3
1. Sjansen til å dele erfaringer med andre
2. Middag med øl

Basert på erfaringer fra tidligere hjemmebryggerdager, har vi følgende anmodninger til deltagere:
1.  Det er mange som ønsker å delta, så om du ikke tror at du får anledning til å stille begge dager, er det smart å indikere dette når du melder deg på, slik at de som vil ha med seg begge dagene får fortrinnsrett.
2.  På første dagen (da vi brygger) er det viktig å ha på støvler.  Det blir litt søl når vi skal helle vørter i 50 gjæringsbøtter.

3.  Det er også praktisk om man er forsiktig med inntak av alkohol denne dagen, fordi det erfaringsmessig er lett å gå surr i logistikken når alle skal ha hver sin bøtte fylt med vørter.  Det er mange mennesker og mange bøtter og mange gjærtyper og mye vørter på et relativt lite område.  I seg selv en utfordring, selv for de edrue.

4.  På dag nr 2 ønsker vi at alle tar med sine egne øl (og gjerne kreative snacks) men smaker/drikker andres øl.

Norbrygg planlegger å stille med en dommer til ølsmakefesten. Eventuelle spørsmål kan rettes til bryggeriet på tlf 37257400. Obs: tilbudet gjelder alle hjemmebryggere og begrenses ikke til medlemmer i Norbrygg.

EDIT: Man kan ta med en kompis eller samboer eller ektefelle på siste kvelden.  Det oppfordres til å gjøre denne kvelden litt mindre mannsdominert enn i fjor...........

Vel Møtt!!

OBS: Det er nå stengt for påmelding.
 
Jeg har meldt meg på og bestilt med gjær. Når man bestiller gjær, får man med en eller to "sylindre"?
I fjor skulle det være to pr. dunk, men da ble det bare en (tror promillen tok den andre...  ;D)
 
All ære til Nøgne Ø :amen:

Nå er påmeldingen sendt inn, og siden jeg var der i fjor vet jeg nå hva jeg går til. JEG GLEDER MEG STORT! :skitbra:
 
Ja, herfra er også påmelding sendt!  Hvordan jeg skal få det til, rent praktisk, å være tilstede er en annen skål (!); men det får vi tro løser seg underveis.  Ser jo ut til å være vanvittig mye "bang for the buck"!  Takk sålangt for flott invitasjon og opplegg.

MF(orventningsfull)H

Morten M
 
roba skrev:
Jeg har meldt meg på og bestilt med gjær. Når man bestiller gjær, får man med en eller to "sylindre"?
I fjor skulle det være to pr. dunk, men da ble det bare en (tror promillen tok den andre...  ;D)
Det var bare en sylinder per mann forrige gang. Men til gjengjeld så var gjæra blodfersk. (Produsert 2-3 dager i forveien tror jeg..).
Det ble litt rot med gjæra i fjor, så det var vel et par stk. de ikke hadde sylinder til. Men det ordnet de greit ved å tappe litt gjær fra tankene :)

Har meldt meg på denne gangen også og gleder meg stort! :D
 
Allerede 30 deltakere har meldt seg på. Ser ut til at det er ennå 20 ledige plasser, men det varer nok ikke lenge. Det er bare å melde seg på før det er for sent :)
 
Lurte bare litt på følgende:

Kan vi ta med oss 2 venner på den siste dagen? Det kunne vi i fjor.

Jeg ser også at vi kan få kjøpt billig malt og humle, men kan vi også få kjøpt billige tomflasker? Nå tar de nemlig 6kr pr flaske, og jeg synes det er litt dyrt.
 
Jeg har bedt Kjetil fra Nøgne Ø se på spørsmålene dine, Ramsvatn. Jeg sier ifra når han svarer, om ikke han gjør det selv her i tråden.  :innlegg:
 
Påmeldt, og gleder meg noe helt forferdelig! Første gang for min del, men ser på tilbakemeldingene fra i fjor at det nok blir storveis. Er det noen som har erfaring med overnattingsstedene som er anbefalt over?
 
Nøgne Ø bruker hovedsaklig malt fra Thomas Fawcett, og har godt utvalg i ulike humlesorter.

Vi kjørte ned på første runde for snart 2 år siden, og startet primærgjæring av 2 gjæringskar saison i bilen til Trondheim, men sliter vel litt med å gjenta suksessen denne gangen, selv om det klør i reisemusklene.

6kr per flaske er ikke veldig langt unna hva det koster i innkjøp for flaskene, så jeg ville ikke regnet med noe stort prisfall her.
 
Melding fra Kjetil Jikiun i Nøgne Ø:

Ja, man kan ta med en kompis eller samboer eller ektefelle på siste kvelden.  Det oppfordres til å gjøre denne kvelden litt mindre mannsdominert enn i fjor...........

Dette vil også bli oppdatert i tråden og på nettsiden.  :innlegg:
 
Jeg vet ikke noe om det, da Norbrygg ikke er innblandet i betalingen. Kanskje noen her på forumet vet hvordan det var tidligere, og ellers så kan man jo alltids høre med bryggeriet.

Eventuelle spørsmål kan rettes til bryggeriet på tlf 37257400.
 
Tilbake
Topp