Hei!
Var litt kjapp etter nedkjøling av vørter i dag. har 5 liter trub i gjæringskaret etter 6 timer
Har dette noe å si? Bør jeg stikke om? Vil trubbet synke ned til slutt? Noen med innspill her?
Har en IPA som står til slutten av gjæringen sin nå. Den hadde 7,5 l trub/ protein av 23 l før gjæringen startet. Er bare to og en halv nå.
Det så ut som snøstorm i karet under stormgjæringen
5 liter grums på en vanlig full bøtte er ikke noen katastrofe.
Har 12 liter på 25 liter etter 16 timer. Betydelig bedre i går kveld for da var forholdet grums/klar vørter 23-2
Mye rug gjør visst noe rart med vørteren.
2 dager inn i gjæringen og gjærlåsen er i "storform". Ening med Tsveri, snøstorm i karet. Men
såg at trubben hadde senket seg før stormgjæringen begynte. Så det blir vel mye øl til slutt.
Litt på siden av hva tråden handlet om, men er nede i rundt fire liter grums nå etter vel en uke.
Tørrhumlet i går og var det ganske grumsete. Forventet vel det men det virket også som det var mye tykkere enn annet øl jeg har laget. Vil 40% rug gi slikt resultat også når det er drikkeklart?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.