Gjorde et lite eksperiment på hvor fort man kan lage pils.
10 liter vann
2.5kg DME
30g Magnum ved 20 minutt.
100g Mittelfruh ved 0.
Skal bli sånn ca 5.3%, 20 IBU.
20 minutters kok.
Overført til Corneliusfat og tilsatt 8 liter vann. Tok med stort sett alt i gryta trub og drit. Tror jeg brukte omtrent 25 minutter på bryggedagen!
Hadde i en pakke rehydrert w34/70, koblet på Clear beer ubåt istedet for stigrør. Trykkregulator på 15 PSI.
Gjæret på 18C til den det var ca 5 poeng igjen, skrudd da opp trykket for å få riktig karbonering. Etter 4 dager og endt gjæring ble fatet kastet i fryseren på -1C. Sto 3 dager til for å bunnfelle. Tok første smak etter 7 dager fra pitching. Resultat ble et nydelig friskt øl med god lagerprofil, ingen svovel, uten andre defekter og god humle aroma. Faktisk en av mindre bedre tyske pils .
Første tapping så slik ut (ikke brukt noe form for klaringsmiddel, tappet rett i fra gjærinscorneliusen, står fortsatt på gjærkaka):
10 liter vann
2.5kg DME
30g Magnum ved 20 minutt.
100g Mittelfruh ved 0.
Skal bli sånn ca 5.3%, 20 IBU.
20 minutters kok.
Overført til Corneliusfat og tilsatt 8 liter vann. Tok med stort sett alt i gryta trub og drit. Tror jeg brukte omtrent 25 minutter på bryggedagen!
Hadde i en pakke rehydrert w34/70, koblet på Clear beer ubåt istedet for stigrør. Trykkregulator på 15 PSI.
Gjæret på 18C til den det var ca 5 poeng igjen, skrudd da opp trykket for å få riktig karbonering. Etter 4 dager og endt gjæring ble fatet kastet i fryseren på -1C. Sto 3 dager til for å bunnfelle. Tok første smak etter 7 dager fra pitching. Resultat ble et nydelig friskt øl med god lagerprofil, ingen svovel, uten andre defekter og god humle aroma. Faktisk en av mindre bedre tyske pils .
Første tapping så slik ut (ikke brukt noe form for klaringsmiddel, tappet rett i fra gjærinscorneliusen, står fortsatt på gjærkaka):
Sist redigert: