1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

7-day Pils

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av jab, 7 Apr 2018.

  1. jab

    jab
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Gjorde et lite eksperiment på hvor fort man kan lage pils.

    10 liter vann
    2.5kg DME
    30g Magnum ved 20 minutt.
    100g Mittelfruh ved 0.

    Skal bli sånn ca 5.3%, 20 IBU.

    20 minutters kok.

    Overført til Corneliusfat og tilsatt 8 liter vann. Tok med stort sett alt i gryta trub og drit. Tror jeg brukte omtrent 25 minutter på bryggedagen!

    Hadde i en pakke rehydrert w34/70, koblet på Clear beer ubåt istedet for stigrør. Trykkregulator på 15 PSI.
    Gjæret på 18C til den det var ca 5 poeng igjen, skrudd da opp trykket for å få riktig karbonering. Etter 4 dager og endt gjæring ble fatet kastet i fryseren på -1C. Sto 3 dager til for å bunnfelle. Tok første smak etter 7 dager fra pitching. Resultat ble et nydelig friskt øl med god lagerprofil, ingen svovel, uten andre defekter og god humle aroma. Faktisk en av mindre bedre tyske pils :confused:.

    Første tapping så slik ut (ikke brukt noe form for klaringsmiddel, tappet rett i fra gjærinscorneliusen, står fortsatt på gjærkaka):
    IMG_4742.JPG
     
    #1 jab, 7 Apr 2018
    Sist redigert: 7 Apr 2018
    Lauritz1, Ølkjell, Mc. og 5 andre liker dette.
  2. jab

    jab
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    En stor fordel her er kanskje at ølet aldri har blitt utsatt for oksygen.
     
    Vinnes Ølet liker dette.
  3. Hallstein

    Hallstein
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Levanger
    Spennende! Var du nøye med å skaffe deg rimelig fersk spraymalt, eller har du ikke tatt hensyn til det?
    Brukte du kjøler og sånt som vanlig, eller overførte du varm vørter til cornyen?
     
  4. jab

    jab
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Dme er fra en 22kgs sekk jeg kjøpte for sikkert 5 måneder siden. Ble overført varmt til fat ja. Tilsatte vannet fra soringen med en gang for å stoppe isomeriseringen.

    Kjølte fatet videre ned i et sånn standard 25 liters bryggselv kar som sto under hagekranen og fikk litt sirkulasjon fra den. Var vel nedkjølt til 15C etter en halvtime.

    Gadd ikke styre med spiral... :)

    Glemte å nevne at 2 dråper antifoam ble tilsatt.
     

Del denne siden