90 liter til gjæring på 50 liters speidel

Børge B

Dommer
:skitbra: :skitbra: :skitbra: :skitbra:

OK - sannhet med modifikasjoner....

Hadde pip fullt til kok.
Tappet av kun 50 liter i gjæringsspannet, så det fikk litt headspace.
Fylte på drøye 20 liter nytt vann i Speidelen.
Kokte opp (manuelt program) og tilsatte ca 1 kg sukker.
Kjølte ned på nytt.
Tømte (les: tømte, løftet og holdt på hodet) opp i nytt gjæringskar (med trub og hele stasen)
40 liter med "lettøl" i dette nye gjæringskaret.

Suverent !

Alternativet hadde vært at jeg hadde fylt det første gjæringskaret så mye som jeg hadde turt (som regel alt for mye) - og resten hadde blitt tømt ut.
Nå har jeg gjæringskar med grei headspace (fortsatt for lite men...) og utnytter alt vørter.

Spennende å se på resultatet. OG 1036 på lettølet. (1052 på "rettølet").

Anbefales virkelig. Strakk ut bryggedagen med en drøy time tenker jeg - men hvis lettølet blir godt, så synes jeg det ble godt betalt for den timen.
 
Børge B skrev:
:skitbra: :skitbra: :skitbra: :skitbra:

OK - sannhet med modifikasjoner....

Hadde pip fullt til kok.
Tappet av kun 50 liter i gjæringsspannet, så det fikk litt headspace.
Fylte på drøye 20 liter nytt vann i Speidelen.
Kokte opp (manuelt program) og tilsatte ca 1 kg sukker.
Kjølte ned på nytt.
Tømte (les: tømte, løftet og holdt på hodet) opp i nytt gjæringskar (med trub og hele stasen)
40 liter med "lettøl" i dette nye gjæringskaret.

Suverent !

Alternativet hadde vært at jeg hadde fylt det første gjæringskaret så mye som jeg hadde turt (som regel alt for mye) - og resten hadde blitt tømt ut.
Nå har jeg gjæringskar med grei headspace (fortsatt for lite men...) og utnytter alt vørter.

Spennende å se på resultatet. OG 1036 på lettølet. (1052 på "rettølet").

Anbefales virkelig. Strakk ut bryggedagen med en drøy time tenker jeg - men hvis lettølet blir godt, så synes jeg det ble godt betalt for den timen.

noen grunn til at du brukte sukker istedenfor maltekstrakt?
 
Tilbake
Topp