ABV måling med breathalyzer teknologi

GratefulDude

Norbrygg-medlem
Jeg har begynt å lure på noe som tydeligvis ingen andre i verden lurer på, iallefall hvis søkeresultatene i Google er en indikasjon :)

Som kjent er det vanskelig å måle alkoholinnholdet i øl eksakt. Vi kan beregne oss fram til endelig alkoholstyrke basert på hvor mye sukker som har gjæret ut, men det viser seg i praksis at svaret kan avvike vesentlig når ølet kontrolleres med en avansert alkoholmåler (f.eks en Anton Paar Alex 500). En slik måler koster imidlertid fra 100.000 og oppover, og er godt utenfor de fleste hjemmebryggeres budsjett.

Jeg er klar over at Norbrygg disponerer et par slike målere, men vi som bor litt avsides har i beste fall tilgang til dette utstyret en gang i året...

På den annen side kan vi for en billig penge kjøpe oss en alkoholmåler (breathalyzer) som måler alkoholinnhold i pusten vår med nøyaktighet på en tiendedels promille.

Er det noen her som har teknisk innsikt i hvorfor teknologien fra et slikt måleinstrument ikke kan tilpasses til å gjøre tilsvarende nøyaktige målinger av alkoholstyrken i en dråpe øl?
 
Topp